woensdag 24 april 2024
32 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
3.7
(3)

De politieke partij PRO spreekt zich uit

lees ook ...

Teleperformance opent derde pand in Suriname

Woensdag jongstleden opende Teleperformance feestelijke een derde pand in Suriname. De plaatselijke vertegenwoordiger van het bedrijf, Norbert van Liemt, verwacht een verdubbeling van arbeidsplaatsen ...

De Partij voor Recht en Ontwikkeling  heeft de volgende boodschap voor de Surinaamse maatschappij en de regering in het licht van de moeilijke maatschappelijke en economische tijd waarin het land nu verkeert, maar ook vanwege de totaal verkeerde manier van omgaan met de macht die de regering van de Surinaamse bevolking kreeg in het jaar 2020.

‘De Partij voor Recht en Ontwikkeling stelt vast, dat de ontevredenheid over het regeerbeleid, de corruptie en het afwentelen van economisch zwaar weer op de gewone burger, na exact twee jaar sinds aantreden van de regering, aanleiding geeft tot protestacties en oproepen tot ombuiging van het beleid.

De partij is voorstander van en bereid tot deelname aan de brede dialoog, die onder meer door de Vereniging van Economisten in Suriname voorgesteld is. Terugvordering van benadeling van de Staat, is over de vorige regeerperiode en misstanden tijdens de huidige regeerperiode, een verplichting van de Staat en van hen die aan de bevoegde instituten leiding geven. Het is ook een economische noodzaak.

De PRO heeft een sterke verwantschap met het activisme en de vrijheden rondom vreedzaam protest. Zij spreekt dan ook ondersteuning uit aan een ieder die op legitieme gronden en in het belang van het volk van Suriname, deze vrijheden benut. De partij roept op tot de discipline om geweld en politiek opportunisme te vermijden en zuivere motieven, gericht op verbetering van het beleid en vooruitgang, in het oog te houden.

Tot slot, is de boodschap van de partij aan de regering, om alles eraan te doen, de sociaal zwaksten te beschermen en er onmiddellijk voor te zorgen, dat de levens van kinderen en pasgeborenen, te beschermen, te waarborgen en te stellen boven partijpolitiek. Nodeloos levens verliezen, vanwege wanbeleid in een recent verleden of een verder verleden, mag in Suriname niet voorkomen.’

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDe politieke partij PRO spreekt zich uit