dinsdag 26 september 2023
29.2 C
Paramaribo
14.7 C
Amsterdam
0
(0)

De politie gaat hard optreden tegen ongeregeldheden in het openbaar

lees ook ...

Verkeerschaos en roekeloos rijgedrag van houttrucks ergeren ...

De Organisatie van Samenwerkende Inheemse Dorpen in Para, Wanica en Commewijne (OSIP) ergert zich aan het feit dat al enkele maanden het verkeer van houttrucks weer intensiever wordt op de weg naar Ap...

De politie van Regio Midden in het bijzonder de politie ingedeeld in de districten Para en Brokopondo, deelt de samenleving mee dat zij hard zal optreden bij constatering van ongeregeldheden, zoals: Overmatig alcohol gebruik en of andere bedwelmende middelen.

In de maand augustus is de politie geconfronteerd geweest met gevallen, waarbij personen zich ernstig schuldig hebben gemaakt hieraan. Hierbij zijn er vechtpartijen uitgebroken en schoten gelost. Verder hebben zich ook aanrijdingen voorgedaan, waarbij de veroorzakers vaak onder invloed van alcohol verkeerden.

Het rijden op zodanige wijze op de openbare weg vooral onder invloed van alcohol of enig ander bedwelmend middel, zal niet ongestraft blijven. Openbare dronkenschap is verboden alsook het wild plassen waaraan velen zich schuldig maken. Hierbij wordt vaak genoeg geen rekening gehouden met openbare schennis van de eerbaarheid. Eveneens zal dit onaanvaardbaar gedrag, streng worden aangepakt.

Op autobestuurders wordt het beroep gedaan niet in beschonken toestand plaats te nemen achter het stuur. Indien u zich voor ontspanning ergens begeeft, zorgt u er dan voor, altijd in gezelschap te zijn van een autobestuurder die geen alcohol nuttigt, zodat u weer veilig thuis aankomt en het leven van medepassagiers en of overige weggebruikers niet in gevaar brengt. Glaasje op, laat je rijden.

Middels vergroten van de zichtbaarheid op de weg zal de politie de veiligheid naar de samenleving toe, vergroten. Op de samenleving wordt het beroep gedaan bij ongeregeldheden gelijk contact op te nemen met de politie op het alarm nummer 115, de gratis Tip lijn 179 of het dichtst bijzijnde politie bureau.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDe politie gaat hard optreden tegen ongeregeldheden in het openbaar