zondag 3 december 2023
31.6 C
Paramaribo
1.1 C
Amsterdam
0
(0)

De palmentuin wordt gerehabiliteerd door PURP

lees ook ...

Surinaamse regering betaalt begrafeniskosten slachtoffers Ma...

De regering-Santokhi heeft besloten tegemoet te komen aan het verzoek van de nabestaanden van de slachtoffers die hun leven verloren in het Matawai-gebied. Waarnemend president Ronnie Brunswijk bevest...

De Palmentuin aan de Grote Combeweg is al geruime tijd gesloten voor het publiek. De PURP (Paramaribo Urban Rehabilitation Program), die zich bezighoudt met het rehabiliteren van het historisch centrum van Paramaribo, pakt de Palmentuin aan.

Community Liason officer van Purp, dhr. Harold Amalinsi, zegt dat de palmbomen zullen worden aangepakt. Er is eerst een onderzoek gedaan om de zieke bomen te identificeren. Deze worden dan ontruimd en de andere bomen worden van mos, fowrudoti en ander vuil ontdaan. Ook zijn er Braziliaanse bijen in sommige bomen gespot. De Brandweer onder andere   komen de bijennesten verwijderen/verbranden.

Het doel van dit project is ‘leven’ terug te brengen in de binnenstad van Paramaribo. De gebouwen en plaatsen die voorkomen op de Unesco Wereld erfgoed lijst worden schoongemaakt of gerenoveerd zoals het project van de Waterkant.

Het ligt ook in de bedoeling sommige gebouwen te verhuren om de binnenstad levendig te houden. Het gebied rondom de Klipstenenstraat, Waterkant en van Sommelsdijckstraat is opgenomen op de Unesco Wereld erfgoed lijst.

De heer Amalinsi, streeft ernaar om de Palmentuin vóór 25 november 2023 schoon te hebben, zodat de gemeenschap weer een aangename wandeling mag maken in de voor ons belangrijke tuin.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDe palmentuin wordt gerehabiliteerd door PURP