Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

De Organisatie voor Gerechtigheid en Vrede geeft derde boek uit

Geplaatst

op

20200711 144143 2

De Organisatie voor Gerechtigheid en Vrede heeft een boek uitgegeven over het proces van de ontwikkeling die Suriname doormaakte van de periode na de onafhankelijheid van Suriname  tot 2017 en de rol van de Organisatie voor Gerechtigheid en Vrede in het geheel. Dit boek ‘Recht en Onrecht’ hebben zij gisteren gelaunched in het  actualiteiten programma  van radio ABC.

Eerder  heeft de organisatie het boek ‘Sporen zoeken’ in 1996  uitgegeven dat gericht was op de jeugd van het GLO(Gewoon Lager Onderwijs) en VOJ(voortgezet Onderwijs op Junioren niveau). In het jaar 2000 kwam ‘Zolang ze praten blijf ik’ uit waarin de nabestaanden van de 15 vermoorde Surinamers  geïnterviewd zijn over hun geliefden die van ze weggerukt werden in 1982.

Het boek beschrijft een stuk geschiedenis van Suriname. Het is vooral bedoeld voor de jeugd zodat die kan weten wat er na 1980 in Suriname gebeurde. Het kost maar 75 Surinaamse dollars(SRD) en voor studenten vijftig SRD. De boeken zijn alleen te bekomen bij de bestuursleden van de OGV waaronder Betty Goede en Silvia Baldew. Een recensie van het boek ‘Recht en Onrecht’ is te lezen in het Surinaams -Nederlands maandblad ‘Parbode’ van September 2020 – culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Percy
donderdag 27 augustus 2020 20:34

Ha ha, ja een boek, daar hebben we wat aan.
Staat er ook in dat de mensen die onrecht en moorden hebben gedaan nog vrolijk in de regering zitten en vrij rond lopen ?Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen