donderdag 13 juni 2024
27 C
Paramaribo
10.7 C
Amsterdam
4.2
(6)

De niet opgeloste SLM schandalen (deel 2)

lees ook ...

EBS-medewerkers eisen actie: onrust over ontslag en cao-onde...

De leden van de bond bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS) hebben zich vanmorgen verzameld bij de elektriciteitscentrale aan de Saramaccastraat. Na een algemene ledenvergadering van de OWO...

Een trotse en domme opmerking van minister Stanley Raghoebarsingh (Financiën en Planning)dat SLM deze maand niet gesubsidieerd hoefde te worden, voor het eerst vanaf het duo Santokhi – Brunswijk aantrad, bracht enkele grote leugens aan het licht.

Ten eerste beweerde president en vice president allang dat de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij niet gesubsidieerd werd en dat bleek dus een leugen als we Raghoebarsingh geloven. Ten tweede werd de aandacht weer op de SLM schandalen gevestigd omdat nu de roep klinkt van de afgezette leden der SLM Raad van Commissarissen om hun naam te zuiveren.

Waarom dat niet echt mogelijk is komt omdat deze regering steeds weer diep verwikkeld blijkt te zijn in allerlei corruptie schandalen, die niet juridisch worden uitgezocht. Maar liegen en recht te praten wat krom is, proberen ze wel voortdurend. Dus
het is goed als de lezer de achtergronden kent.


RvC

De politiek benoemde leden van de Raad van Commissarissen van de SLM, had Leo Brunswijk ( broertje van de VP) erin en ondanks VP’s belofte maanden later, is nog niet gemeld dat Leo B. is terug getreden.
Chan Santokhi wou zijn echtgenote in de Raad van Commissarissen benoemen en ook in de Deviezencommissie, want daar zou ze veel geld (valuta) in haar zak kunnen stoppen. Maar toen daarop veel protesten kwamen, benoemde hij voor beide functies hun vriendje Prenobe Bisessur, een jurist die nog stage liep en niet eens tot de balie was toegelaten.

Na vele vragen van journalisten en in de Nationale Assemblee Santohi pley wan bigi Sherrif en beweerde dat hij het paspoort van Prenobe Bisesur in beslag had laten nemen, omdat die een uitreis verbod had als verdachte.
Want ook Prenobe werd beschuldigd van het ontvangen van vele duizenden US dollars en Euro’s van de SLM als juridisch adviseur zonder dat daar aantoonbaar arbeid voor was geleverd. Maar een weekje later was ook die vogel gevlogen. Rara, hoe kon dat?

SLM onroerend goed verkwanseld?
VHP Kaalplukkers zouden ook gebouwen en grond- onroerend goed- van de SLM , zowel in Nederland als in Suriname hebben verkocht, voor vele miljoenen euro’s onder de werkelijke kostprijs. Dit is gepubliceerd door Hindoestaanse media in Nederland. Maar op de een of andere manier, alleen door Culturu.com vermeld, maar nooit verder onderzocht hier. Al durven we veel te wedden dat er een leugenachtig antwoord zou komen als de vraag hier aan de autoriteiten gesteld was.

A no mi
Conclusie: er is gerommeld bij de SLM en de (mede-)verantwoordelijken in de RvC willen nu dat hun naam gezuiverd wordt. Toen de frommelarijen plaatsvonden en de RvC leden: journalist Henna Draaibaar en Xaviera Jesserun -bedenker van leuze Stem Slim- hun zak konden spekken met valuta inkomen en zogenaamd? van niets wisten moeten nu beloond worden met een naamzuivering.

Ik ben het niet ( A no mi) roepen de ex RvC leden nu van de daken. Het A no mi syndroom, heeft als symptomen: gesloten ogen zijn alsook Oost Indisch doof, het met de brede kant van de mond belijden van onschuld en het laatste ziekte verschijnsel is droge ogen (drey ay).

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDe niet opgeloste SLM schandalen (deel 2)