donderdag 8 december 2022
25 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
5
(2)

De naam van de Afobakaweg moet affiniteit hebben met het gebied

lees ook ...

Linscheer: Reactions of panic upon the discovery of “B...

There is no connection between the capture of Jol "Bordo" Martinus and the removal of ABOP or the harassment of those near Vice President (VP) Ronnie Brunswijk. It is also untrue that the VP is being ...

Ronny Asabina(BEP) heeft de minister van Binnenlandse Zaken (Biza), Bronto Somohardjo, gevraagd om het parlement te informeren over de aanvraag van stichting Kela Kie Poedja om de Afobakaweg te vernoemen naar Ir. Rajkoemar Hendrik Ramdin. Ook vind de parlementarier, dat indien de aanvraag is gehonoreerd, dit teruggedraaid dient te worden. Hiermee zegt hij niet te komen aan het democratisch recht van elke Surinamer, om zo’n aanvraag te doen.

Asabina is van oordeel dat de Afobakaweg vernoemd moet worden naar iemand die de nodige affiniteit heeft of heeft gehad met Brokopondo en of Boven-Suriname. Ook wilde hij weten wat de status is van het verzoek van de stichting.

De samenleving heeft moeten vernemen, dat de Afobakaweg op verzoek van de stichting Kela Kie Poedja mogelijk een nieuwe naam krijgt. Dit heeft veel kritiek losgemaakt. Het schriftelijk verzoek is op 9 november 2020 gedaan aan minister Somohardjo, om de wegstrekking tussen Paranam tot aan de Brokopondo stuwdam te vernoemen naar Ir. Rajkoemar Hendrik Ramdin.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDe naam van de Afobakaweg moet affiniteit hebben met het gebied