dinsdag 6 december 2022
25 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
5
(1)

De moord op de slavinnen Flora en Seri herdacht

lees ook ...

Opkomst job fair internationaal restaurant viel tegen

Hard Rock Café is in Londen opgericht in 1971, en telt nu wereldwijd meer dan vijftig vestigingen. De ontwikkelingen op het gebied van de olie- en gasindustrie heeft hun belangstelling gewekt voor Sur...

Zaterdag 23 oktober 2021 jongstleden was het 278 jaar geleden dat de vrijheidstrijders, M’ma Flora en m’ma Seri werden geexecuteerd. De herdenkingsdag begon met slagwerk van de Apintie drum, culturu begi en het zingen van het volkslied. Er werd een bloemenhulde gebracht bij het monument van M’ma Seri en de vrijheidstrijders te Sinabo, in het district Commewijne.

Vice-President Ronnie Brunswijk maakte gebruik van deze wandeling door het slavenverleden om het belang van samenbundeling, ter ontwikkeling van ons land, te benadrukken. Het gaat om elke Surinamer, of het nu Inheemsen, nakomelingen van de tot slaaf gemaakten of nakomelingen van contractarbeiders zijn. ”Ik denk niet in hokjes. ”Mijn vertrekpunt is de Surinaamse Natie en als zodanig richt ik mij op de ontwikkeling en vooruitgang van de totale Surinaamse gemeenschap”, aldus woorden van de VP.

Hij pleite verder voor een sterke eenheid onder de Afro Surinamers die door hun slavengeschiedenis enorm verdeeld zijn met als gevolg een achterstand op sociaaleconomisch, maatschappelijk en cultureelgebied. De Federatie fu African Srananman, met als voorzitter Iwan Wijngaarde, die de herdenking organiseerde, zet zich in voor het belichten van de Afro Surinaamse geschiedenis vanuit een Surinaamse perspectief.

Van de Federatie kreeg Vice-President Brunswijk een fotolijst met de Surinaamse kaart en een puwema op geschreven door Celestrine Raalte, in verband met 25 jaar van de Federatie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDe moord op de slavinnen Flora en Seri herdacht