woensdag 17 augustus 2022
31 C
Paramaribo
19.6 C
Amsterdam
5
(1)

De Molen kan geen meel leveren aan kleine bakkerijen

lees ook ...

Demonstraties Organic vervolgen te Ondrobon op zaterdag

De situatie in Suriname is bar en boos, staatsgelden worden op grote schaal vermorst door de regering, die met familie en vrienden in weelde baadt, terwijl het volk niet of nauwelijks de eerste levens...

Meelmaatschappij De Molen is vanaf maandag niet in staat om onder andere aan kleine bakkerijen meel te leveren. Zij geeft de garantie dat alleen aan industriële broodbakkerijen meel kan worden geleverd om de landelijke broodvoorziening te kunnen garanderen. Het bedrijf geeft als reden voor het tekort aan meel op de mondiale scheepvaartcrisis, waarbij wereldwijd ladingen vertraagd zijn, en de overheidsbureaucratie.

Het bedrijf meldt in een persbericht zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid te erkennen en dat gewerkt wordt aan een oplossing. De meelmaatschappij betreurt het dat kleine broodbakkerijen, de bami- en pasta-industrie, banketbakkers en alle andere meelverwerkers en huisvlijters hieronder moeten lijden.

Een prijsaanpassing van meel lijkt volgens De Molen onvermijdelijk vooral wanneer de regering besluit de bestaande meelsubsidie af te schaffen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDe Molen kan geen meel leveren aan kleine bakkerijen