Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

De mogelijke scenario’s na de verkiezingen van 25 mei aanstaande

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 05 01 At 14.45.47

Er hebben zich 17 politieke organisaties, met succes ingeschreven voor deelname aan de komende verkiezingen. Het is belangrijk om te beseffen dat het tijdens deze verkiezingen primair zal gaan om een strijd tussen de NDP en de overige 16 partijen.

Een tweede gegeven, is het feit dat het overgrote deel van de 51 DNA zetels zal gaan naar partijen die reeds parlementaire verantwoordelijkheid hebben gehad. Nu reeds kan met zekerheid worden aangegeven dat de verkiezingsuitslag drie grootheden met meerdere zetels zal opleveren welke zijn de NDP, de VHP en de drie met elkaar samenwerkende partijen te weten ABOP, de NPS en de PL.

Verder maken volgens recente peilingen, een stuk of vier nieuwe partijen kans op een zetel. Deze kunnen zijn de HVB, de STREI, de PRO en A20. Ook kunnen de BEP en de DA91 respectievelijk 1 om 1 zetel in de wacht slepen. Deze prognose brengt ons naar de verschillende mogelijke coalities namelijk:
1 een coalitie gevormd door de NDP en de VHP.
2 een coalitie gevormd door de VHP, de ABOP, de NPS en de PL
3 een coalitie gevormd door de NDP, de ABOP, de PL, de HVB en de BEP.

U zult hebben gemerkt dat de nieuwe partijen die niet in een combinatie zijn genoemd, plaats zullen moeten nemen in de oppositie. Wat wij niet moeten vergeten is dat welke van de drie mogelijke coalities het uiteindelijk gaat worden, zal afhankelijk zijn van verregaande concessies. Dit laatste betekend dan weer een hoop ellende voor enkel en alleen het arme Surinaams volk.

Culturu.com – Ingezonden Ferdinand Louis

2 Reacties

2
Reageer op dit artikel

1000
Django

De NDP word de grootste party. De vraag is wie sluit zich aan . Voor het land zou het mooi zijn NDP en VHP samen het land regeren zo kan niemand stelen ..

Mohammed

Gaat nooit werken Santoki en Bouterse naast elkaar. Politie chef naast iemand die veroordeeld is in Nederland en Suriname. Bouterse moet de eer aan zichzelf houden hij is al voorbij de 70. Ga genieten van je pensioen en geef anderen de kansAdvertentie

Suriname

André Misiekaba naar de stembus in Suriname, “De regering heeft gewerkt”

Geplaatst

op

Img 22bbf0992b1f 1

Minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting André Misiekaba op weg naar de stembus.

“Ik denk dat het volk gezien heeft dat de regering gewerkt heeft , en dus de regering gelegenheid zal geven voort te gaan”

Misiekaba : ” ik zeg , Loading Bouterse drie”

Lees verder

Suriname

Stemdag in Suriname niet zonder fouten; verkeerde stembiljetten op vier stembureaus

Geplaatst

op

Verkiezingen Su

De stemlokalen zijn vanaf vanmorgen zeven uur geopend. Echter verloopt deze niet zonder fouten. Op vier stembureaus zijn er verkeerde stembiljetten geleverd, met als gevolg dat personen ook verkeerd hebben gestemd. Op de Openbare School Tammenga was de stemming geschorst. Daar hebben 187 personen op een verkeerd stembiljet hun stem uitgebracht. Deze personen worden opgeroepen om opnieuw te gaan stemmen. De juiste stembiljetten zijn naar het bureau gebracht.

Op de Openbare School te Pontbuiten hebben ook een aantal personen verkeerd gestemd. Het gaat om 66 personen. Deze personen zijn intussen achterhaald en konden van de juiste stembiljetten gebruikmaken. Ook in Para ging het mis. Vijftig personen hadden verkeerd gestemd. Gelukkig zijn deze personen gemakkelijk bereikbaar en mochten ze op de juiste biljetten kleuren. Het gaat namelijk om personen uit een dorp en dus gemakkelijk te achterhalen.

Jennifer van Dijk-Silos, voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB), zegt dat de fout gelukkig op tijd is ontdekt en kon worden hersteld. Voor personen die verkeerd hebben gestemd kunnen op vertoon van hun identiteitskaart opnieuw stemmen, ook al is hun pink al gekleurd. Het OKB wil niet dat deze stemmen verloren gaan. De stemlocaties zijn tot vanavond zeven uur open

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen