maandag 5 juni 2023
24.2 C
Paramaribo
16.1 C
Amsterdam
0
(0)

De minister ontneemt het achterland goede gezondheidszorg

lees ook ...

Grachelle Sluisdom was sworn in

The National Assembly (DNA) has been fully restored. Grachelle Sluisdom, the 11th candidate on the VHP list in Paramaribo for the 2020 elections, has just taken the oath of office and been admitted to...

“Het is discriminerend naar de mensen van het achterland toe om de Cubaanse artsen uit het binnenland te halen. Niet discriminerend op basis van ras, maar op zo’n manier ontneemt de minister de mensen  permanente goede gezondheidszorg. De mensen in Paramaribo en de randdistricten mogen leven en de mensen in het binnenland mogen sterven, want daarop lijkt het”. Dit zegt Edgar Sampie in gesprek met de pers.

Volgens hem willen de Surinaamse artsen, zich niet graag in het binnenland vestigen. Om die reden heeft de vorige regering de Cubaanse artsen ingezet in het binnenland. De artsen zijn getraind en hebben de lokale taal aangeleerd geeft Sampie te kennen.

“Sinds de komst van de Cubaanse artsen heb ik niemand in het achterland horen klagen, dat de artsen hun werk niet goed doen,” zegt Sampie verontwaardigd. Hij is het niet eens met de minister dat de Cubaanse artsen ontevreden zijn en terug willen.  “Het klopt van geen kant. Te Langatabiki bijvoorbeeld, hebben de artsen zelf iets in elkaar getimmerd, alleen om te kunnen werken.” Geeft hij te kennen.

De parlementariër heeft informatie dat de minister opdracht heeft gegeven aan Edwin Noordzee, coördinator van de Cubaanse missie om Medische Zending en het Regionaal Ziekenhuis Wanica voor te bereiden op het vertrek van deze artsen. “Men is al bezig met de reisdocumenten voor de artsen” volgens hem.

Sampie brengt onder de aandacht dat het traditioneel gezag met klem protesteert tegen het vertrek van de artsen uit het binnenland. Hij roept de minister op om per direct zijn besluit terug te draaien en juist ervoor te zorgen dat deze doctoren  vier en twintig uur goede zorg kunnen bieden in het achterland.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDe minister ontneemt het achterland goede gezondheidszorg