Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

De meningen van advocaten Gerard Spong en Hugo Essed over aanspannen kortgeding door Hoefdraad

Geplaatst

op

Img 7003

Gillmore Hoefdraad, de ex-minister van Financiën heeft onlangs een kortgeding aangespannen tegen de staat Suriname, de DNA en het Openbaar Ministerie. Volgens de zienswijze van Gerard Spong, biedt het weinig kans van slagen. De advocaten van de ex-bewindsman vinden dat het besluit van de DNA om hem in staat van beschuldiging te stellen, onwettig is.


Volgens Spong heeft de Nationale Assemblee geoordeeld dat het verzoek van de procureur-generaal voor een onmiddellijke beslissing vatbaar was. Voor zo’n beslissing geldt geen verplichting om de verdachte te horen, aldus de strafrechtadvocaat.

Naar het oordeel van advocaat Hugo Essed is de procedure om Hoefdraad in staat van beschuldiging te stellen een interne zaak van het parlement. Ook het Reglement van Orde heeft een intern karakter. Advocaat Hugo Essed verwacht daarom niet dat het kort geding voor de verdachte Hoefdraad een gunstig resultaat zal opleveren.
Intussen is melding gemaakt van het feit dat de vorige maand, aan Hoefdraad visum was verleend om te mogen reizen naar de Verenigde Statesn. Deze is ingetrokken vanwege het feit dat Hoefdraad wordt verdacht van onrechtmatige financiële activiteiten

Culturu.com

7 Reacties
7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lucinda
donderdag 13 augustus 2020 15:30

Boefdraad heeft een zeer slecht geweten. Ondanks de slechte situatie bleef hij door lenen met alle gevolgen vandien voor land en volk. Er moet direct beslag gelegd worden op zijn buitenlandse rekeningen. Ook van de andere ministers. Yildiz Pollack van buitenlandse zaken. Met al haar buitenlandse reizen. De beerput moet open getrokken worden zodat het volk weet wat zich de afgelopen 10 jaar zich heeft afgespeeld. Het volk is ernstig verarmd. Zelfverrijking over de hoofden van het arme volk. Schandalige praktijken en deze misdadigers doen of hun neus bloed. Misikeba heeft ook 2.miljoen usd verbaast en een groot gedeelte in… Lees verder »

De waarheid
donderdag 13 augustus 2020 15:41

Spong is alleen zijn zakken maar aan het vullen. Hij weet heel goed dat wanneer er nieuwe belastende feiten aan het licht zijn gekomen de zaak open gezet kan worden. Dus dat hele kort geding kost alleen maar geld en dat komt in de zakken van Spong terecht ha ha. Heeft er tenminste iemand nog voordeel van.

Wim
donderdag 13 augustus 2020 15:44

In Su zijn de verdachten meesters in het vertragen van rechtszaken. Kijk maar naar DDB met het 8 december-proces. Natuurlijk heeft Boefdraad z’n handlangers gehad en dat waren ook zakkenvullers. Jarenlang zijn de financiën niet verantwoord in de assemblee! Zo konden de graaiers, oplichters en dieven hun gang gaan. DDB en zijn aanhang hebben zich willen profileren als mensen met liefde voor land en volk. Het zijn ratten gebleken die gewetenloos en schaamteloos het Surinaamse volk hebben verarmd. Pak ze zonder onderscheid aan en sleep ze voor de rechter. De Nationale Deceptie/Dieven Partij is de steenpuist op het achterste van… Lees verder »

A/H
donderdag 13 augustus 2020 17:02

De DNA stelt hem niet in staat van beschuldiging, zij geeft toestemming aan de PG om te vervolgen. De wetgevende macht kan niemand in staat van beschuldiging stellen. Dat is voorbehouden aan de rechterlijke macht en die is onafhankelijk. Om die reden vind ik het krom dat de PG eerst toestemming aan de DNA moet vragen als hij een minister of ex-minister wilt vervolgen

Brown
vrijdag 14 augustus 2020 19:28

Iemand schrijft hier dat Spong zijn zakken aan het vullen is. Dat is geklets Spong woont en werkt in Nederland. Spong gaat Hoefdraad noout verdedigen. Hoefdraad heeft drie Surinaamse advocaten ingehuurd. Die zullen goed aan bofroe Hoefdraad verdienen. Wie er rijk is geworden door Bouterse is Ines Weski. Een advocaat in Rotterdam Nederland. De 11 jaar die Bouterse in Nederland tegoed heeft, moest deze Ines Weski ongedaan maken door een valse getuige de schuld van de cocaïne smokkel op zich te laten nemen. Lukte lekker niet. Maar Bouterse heeft haar in totaal bijna een miljoen euro betaald. Dat geld kwam… Lees verder »

Wikiefan
vrijdag 14 augustus 2020 19:54

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Inez_Weski

Voor meneer/mevrouw “De waarheid” en andere geïnteresseerden.

Zwartje
dinsdag 18 augustus 2020 05:55

Oppakken die vette paarse rioolrat. Ik wil zien waar die grijns van hem dan blijft. Boeten moet hij voor hetgeen hij land en volk heeft aangedaan. Hij heeft in opdracht van ex hoofd paarse rat schoonvader gestolen. Waarom komt er geen nieuws van de rioolrat eerste klasse naar buiten?Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen