Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

De mening van Patricia Etnel over de laatste ontwikkelingen binnen de Surinaamse politiek

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 08 15 At 18.30.53 (1)

Via Facebook heeft NPS parlementariër, Patricia Etnel, haar zienswijze kenbaar gemaakt, aangaande de kwestie van het benoemen van NDP-leden in cruciale functies. Hieronder het stuk van Etnel:

Patricia Etnel: De stem van het Volk!

afgelopen dagen zijn vele zaken niet zuiver geweest. Er zijn besluiten genomen door de Regering waar wij allen van schrikken als samenleving. Wij vragen ons af: kunnen deze besluiten wel genomen worden? Wat gebeurd er met deze Regering? Waar is die stem van verandering en verbetering gebleven? Velen zijn zwaar teleurgesteld en woest. En ja ook ik ben woest, maar wat ik heb geleerd is zaken in balans te benaderen. Je kan schelden, schoppen, trappen en djappen maar de vraag is heb je daarmee de zaak opgelost of heb je hem erger gemaakt? Één ding je lost het niet op!

Wij hebben als samenleving oplossingen nodig en ja wij hebben een oplossing nodig terzake de vele benoemingen van ndpers in cruciale systemen van het bestuurlijke van ons land. En mijn oplossing is deze mensen moeten vervangen worden. En het kan, niemand zit daar met super clue op die stoel dus die druk gaat moeten komen en ja vanuit het Parlement als je mij vraagt. Surinamers de grondwet is onze wapen en die geeft ons de basis dat het Parlement het hoogste college van Staat is dwz wij hebben de macht en die macht moeten wij nu gaan toepassen. Dit is geen Bouterse en zijn muppets dit is a total different system. Ik ben geen verlengstuk van de Regering. Het volk heeft mij mandaat gegeven om te strijden tegen onrecht en besluiten die onrust teweeg brengen in die samenleving. Zuivering moet komen, verbetering moet komen een beter Suriname is vereist!

Hier heeft het volk voor gestemd. Mooie praatjes vullen geen gaatjes. Wij willen daadkracht zien President. Vice President stop waar je mee bezig bent en toon dat yu na a man sa wan tja kenki kon. Nerkust moet weg! Alle ndpers moeten weg uit de rvc!

Een tijd terug had ik een bericht geplaatst en de strekking van het bericht was: leiders moeten niet gaan voor het dienen van hun enge belangen maar ze moeten de belangen van de samenleving dienen. Het heeft toen voor veel opschudding gezorgd, maar Patricia is krin taki na krin libi. Ik zal altijd de waarheid vertellen, ik werk niet mee aan het maken van heilige huisjes.

Wij gaan de stem van het Volk moeten toepassen om zuivering te brengen. Het huis verlaten betekent dat wij te snel grijpen naar het uiterst. Zoveel als mogelijk kracht bij zetten om verandering te brengen maarrr….de toekomst kan wijzigen als de stem van het volk niet gerespecteerd en gehoord wordt!
Kenki mus kon!

Bron: Patricia Etnel (FB)

15 Reacties
15 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lady M
zondag 16 augustus 2020 11:12

Wil jij geen president van Suriname worden. Tijd voor verandering oude gaarde naar huis nieuwe jonge mensen.

Isdatzo
zondag 16 augustus 2020 11:33

Praten is één, bewerkstelligen is 2. Je kan niet zomaar alles om gooien. Je zal er meteen een juiste volgende stap voor in de plaats moeten hebben. Artikelen schrijven dat het anders moet en het roer om is makkelijk. Kom maar eens met goede en haalbare oplossingen in de volgende kolom. Vertel dan ook hoe je dat gaat aanpakken en wat het dan voor verbetering is. De beste stuurlui staan aan wal, maar onze nieuwe kapitein heeft zijn handen vol aan alle vreselijke dingen die het beest Bouterse en zijn corrupte vriendjes hebben gedaan 10 jaar lang. Binnen het parlement… Lees verder »

stanley westerborg
zondag 16 augustus 2020 11:41

Bijzonder slecht geschreven. Over het niveau van taalgebruik in dit stuk zal ik mij maar niet uitlaten. De schrijfwijze is zo bedroevend, dat ik mij verder niet richt op de inhoud. Van een volksvertegenwoordiger mag wat anders verwacht worden.

Carl
zondag 16 augustus 2020 13:04

Go Girl, Go Girl!!! Het kan niet zo zijn dat op het moment dat jij je stem uitbrengt, het stemhokje verlaat dat daarmee ook je macht als burger is achtergebleven?

Ik hoop dat deze strijd niet partij gebonden maar maatschappij breed wordt gevoerd, zeker in de ABOP die hun kiezers ook het nodige hebben beloofd.

Het is toch van den zotten dat zogenoemde leiders mandaat vragen en eenmaal gekregen, ineens niet meer te begrijpen zijn.

Het land en de samenleving zit hier niet op te wachten. De problemen zijn overduidelijk maar ook beloften die voor 25 mei jl. gedaan werden.

Kwasi
zondag 16 augustus 2020 13:39

Ja mevrouw Etnel, U , het parlement mag zeker en zo snel mogelijk een krachtig geluid tegen het benoemingsbeleid van de VP laten horen.
De VP is te veel met zijn eigen ambities bezig en verliest het coalitiebelang en dus het algemeen belang uit het oog. Als de VP ooit P wil worden doet hij er goed aan deze regering succesvol te laten zijn . De paarse rovers moet hij niet vertrouwen.

Suniel
zondag 16 augustus 2020 13:59

Heel goed. Laat je stem horen. Bouterse deed het niet goed je zei het. Nu hebben we Brunswijk. Ja wie dat begrijpt kijkt ook de andere kant op. Shantoki begrijp ik. Geef die man de kans ontwikkeling te brengen. Maar met Brunswijk naast hem. Als shantoki overlijd of iets overkomt.. is Brunswijk de president van Suriname.. Ja dan heeft Suriname er zelf voor gekozen. Wanneer het weer hieronder de m mensen hun voeten word. Dan helpt help help help niet. Ze kiezen zelf. En nu al kan je het voorspellen… foute boel

Rama
zondag 16 augustus 2020 15:11

Goed zo Etnel. ALLE ndpers zijn schuldig aan de huidige puinhoop die veroorzaakt is door het corrupt wanbeleid van hun partij. Weg met een ieder die behoort tot de paarse bende.

Voor mijn part mogen ze opgepakt en opgesloten worden in de gevangenis waarbij de sleutels direct weggooid worden.

Zo is dat
zondag 16 augustus 2020 15:43

Ga zo door Patricia Etnel. Er is een samenwerking met NPS, VHP en ABOB. Deskundigen op de posten. Als ABOB en de VHP geen kader meer heeft ga dan naar je partners. Naar de NPS en Pejaja! Zet geen buitenvrouwen op de posten. Geef die een huis en alles wat je maar wilt. Maar zet de deskundigen van je partijen in. Heb je die ook niet ga naar de deskundigen van de andere partijen en eerbare burgers. NDP sluit dit rijtje af! En dan wel geschreende NDPers die ook jaren aan de kantlijn gestaan hebben! Volledig eens met Patricia: terug… Lees verder »

Racist smoes
zondag 16 augustus 2020 16:25

Ik vind dat Patricia Etnel erg onrechtvaardig is behandeld door Venetiaan.
Hij liep zijn dochter te promoten hoe geweldig haar slappeling wel niet was terwijl Patricia de “Faya Kroiti” van recht van de partij is en was.

Venetiaan en Ram Sardjoe hebben het land naar de verdoemenis geholpen door Casinovergunningen te lopen verkopen.
Achterlijke NDP heeft de rest gedaan.

Als jullie Suriname willen opbouwen,
echt opbouwen..!!
Dan kan Chan Santokhi beter vervroegde verkiezingen uitschrijven.

Nu is inventarisatie van het land er al.
Laat het volk maar stemmen voor wat ze echt willen..?!!

Soeraja
zondag 16 augustus 2020 16:56

Het Surinaamse volk weet niet wat ze willen. Ze stemmen verkeerd. Hoe kan Brunswijk vp zijn? Chaos . Brunswijk moest gewoon toezien als partij voorzitter dat alles in zijn partij goed gaat en een geleerde als vp moeten door schuiven. Een en al problemen nu. Of shantoki moet vertellen wat er echt gaande is ..

Een surinamer
maandag 17 augustus 2020 22:00

Brunswijk! Of moet ik Excellentie zeggen, wat hij graag heeft. Echter kan hij met die titel moeilijk mee omgaan, als jullie begrijpen wat ik bedoel! Die had gewoon lekker met zijn goudstaafjes bezig moeten zijn. Hij heeft niks te zoeken in de politiek, totaal ongeschikt. Een en dezelfde dictator als die moordenaar die wij 10 jaar hebben gehad. Wij zijn geen centimeter opgeschoten!

Ludwig
donderdag 20 augustus 2020 01:55

Wat vast staat is dat het volk niet voor NPS , ABOB en die andere partijen heeft gekozen.

Het volk heeft unaniem voor 2 politieke partijen gekozen :
1 VHP —— 20 zetels
2 NDP —— 16 zetels

En dat is een gewoon een feit

minsi
donderdag 20 augustus 2020 02:35

Wat vast staat is dat het volk niet voor NPS , ABOB en die andere partijen heeft gekozen.

Het volk heeft unaniem voor 2 politieke partijen gekozen :
1 VHP —— 20 zetels
2 NDP —— 16 zetels

Dat zijn de partijen met kader. Om het cru te zeggen. Nu heb je ook een moordenaar als VP met eigen belang voor ogen. Wat is nu de werkelijke kwaliteit vd recentelijk benoemde dc’s.

DC Nerkust is de Deken de Nestor van de DC’s. Is er wel goed kader om deze internationaal geschoolde jurist te vervangen.

D.Loswijk
vrijdag 21 augustus 2020 18:47

Het valt mij op dat deze mevrouw altijd precies weet wat het volk wil. En dat is iets wat haar heel erg zal achtervolgen. Het is misschien slimmer om met redenen te komen waarom zij vind dat iets niet goed is. Keer op keer gebruikt zij “het volk” om zeggen wat zij vindt. Daarmee blijft zij gevrijwaard om echte oplossingen aan te dragen. Het is beschamend hoe deze palamentarier zich keer op keer zich in de media uit. Ik kan niet wachten totdat zij een echte functie gaat bekleden en dan ben ik benieuwd wat zij bereikt …..heel veel succes… Lees verder »

Laatst bewerkt op 1 maand geleden door D.Loswijk
Asoe
dinsdag 25 augustus 2020 23:34

Abop mut weg uit de regering.machtzucht hebzucht vn abop.Advertentie

Suriname

Bekende Inpecteur Dennis Kolf heengegaan

Geplaatst

op

20201019 162440

De bekende  inspecteur van politie 1ste klasse Dennis Kolf is vanochtend heengegaan. Hij was waarnemend gewestelijk politiecommandant (GPK) van Saramacca. Vanmorgen werd door zijn huisgenoten ontdekt dat Inspecteur Kolf het tijdelijke met het eeuwige had verwisseld. Kolf was één van de 10 inspecteur die begin september zou worden bevorderd tot een naast hogere rang, maar de bevorderingen van deze Inspecteurs gingen om onduidelijke redenen niet door.

De groep inspecteurs zou op dinsdag 8 september 2020 worden bevorderd tot de rang van Hoofdinspecteur van politie. Een dag daarvoor kregen zij telefonisch het bericht dat de bevordering was aangehouden. Inspecteur Kolf die  zeer verheugd was dat hij zou worden bevorderd en van alle kanten  felicitaties kreeg, was erg teleurgesteld  en verbaasd dat het niet doorging.

Inspecteur Dennis Kolf heeft zich ook jaren lang ingezet als jeugdvoorlichter bij de afdeling jeugdzaken van het Korps Politie Suriname. Hij was bij velen bekend van de voorlichtingsfilmpjes op de televisie voor de jeugd, waarbij de cast ook door jongeren werd bezet en  die onder zijn leiding op een aantrekkelijke manier werden gepresenteerd. Inspecteur Kolf bereikte de leeftijd van 56 jaar. – culturu.com

Lees verder

Suriname

Poorten universiteit gesloten om onveilige COVID-19-situatie

Geplaatst

op

Adekus

Uit voorzorg heeft het personeel aangesloten bij de Werknemers Federatie Universiteit (WFU), vandaag besloten om tot nader order niet te werken. Het besluit is genomen, omdat de nodige voorzieningen nog niet zijn getroffen ter bestrijding van het coronavirus.

Suneel Soekhnandan, woordvoerder van de WFU, zegt dat uit voorzorg niet gewerkt wordt. Het universiteitsbestuur heeft afgelopen week nagelaten de WFU direct te informeren dat er besmettingen onder het personeel zijn. Deze gevallen zijn via een tip binnengekomen. Toen WFU de leiding hiermee confronteerde warden de gevallen bevestigd.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen