vrijdag 9 juni 2023
25 C
Paramaribo
15.8 C
Amsterdam
0
(0)

De meeste slachtoffers van covid hebben te laat medische hulp gezocht

lees ook ...

Kabinet VP geeft twee GLO scholen Kabalebo brood en sap

Leerlingen van twee GLO scholen in het bestuursressort Kabalebo, krijgen dagelijks een belegd broodje en flesje sap op school. Dit project wordt gefinancierd door het kabinet van de Vice-President. ...

Het grootste deel van de slachtoffers van het coronavirus, had zich bij de medische hulp aangemeld, toen de ziekte in een vergevorderde stadium was. Vaak hadden patiënten de ziekte onderschat, en gezien als een griepje, ondanks de symptomen. Minister Amar Ramadhin vindt dat een kwalijke zaak. Volgens hem moet men zich direct aanmelden bij het waarnemen van de symptomen.

Tijdens de laatste vergadering van de Raad van Ministers zei de minister, dat de meeste overlijdens komen van de Intensive Care.

“Wij geven wat preventieve medicatie, die ondersteunend is naar het immuunsysteem, naar de bloedstollingen etc. Ik heb gevallen gezien van mensen in de IC, die zich op dag 7 van ziekte aanmelden.  Dus wanneer iemand van 34 jaar met weinig symptomen aangeeft pas na 6 dagen te gaan testen, omdat men dacht dat het een griep was, dan is het wel erg, omdat de besmetting in dat stadium heel snel toeneemt en zo een persoon belandt na 2 dagen op de IC. Terwijl als hij eerder was geweest voor een test, was de uitkomst misschien anders”, aldus  de minister.

“Ik heb ook gehoord dat iemand die positief was getest zich de volgende dag heeft laten vaccineren. Dat moet je juist niet doen. Vaccineren is preventief, je doet het wanneer je nog geen covid hebt gehad en al heb je covid gehad, je moet een tijdje wachten, omdat er volgens protocol wordt gevaccineerd. Als je éénmaal positief bent, moet jij je niet gelijk laten vaccineren, omdat het lichaam zelf antistoffen aanmaakt en met het vaccin krijg je op een kunstmatige manier antistoffen tegen het virus”, gaf de bewindsman te kennen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDe meeste slachtoffers van covid hebben te laat medische hulp gezocht