dinsdag 28 maart 2023
30 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
5
(1)

Meeste Covid-19 besmette zwangeren bezwijken op het IC

lees ook ...

Frédérique de Man praat met de assemblee over de slavernijex...

De Nederlandse Frédérique de Man heeft op donderdag 23 maart jongstleden gesproken  met de commissie Mensenrechten in De Nationale Assemblée over het traject dat ingezet moet worden na de excuses van ...

Artsen op de Intensive Care afdeling van het Academisch Ziekenhuis  worden dagelijks geconfronteerd met Covid-19 besmette personen in kritieke toestand. Ondanks de daling van de besmetting is er een wachtlijst voor deze afdeling.

Volgens Rosita Biharisingh, cardio-anesthesioloog in Suriname, is het grootste deel van de mensen, die op deze afdeling belanden niet gevaccineerd. Het gaat op deze afdeling om zeer intensieve zorg.

Betreurenswaardig is dat er al ongevaccineerde jonge, hoogzwangere vrouwen op de IC worden opgenomen, die de strijd tegen het virus hebben verloren. Zij komen met ernstige klachten binnen, en omdat zij meestal te lang hebben gewacht is weinig nog te redden.

Meestal komen zij  in het laatste trimester binnen, en kan de baby nog net via een keizersnee ter wereld komen. Daarna neemt de kracht van de moeders af  en komen ze te overlijden volgens de arts.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMeeste Covid-19 besmette zwangeren bezwijken op het IC