Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

De lege straten in Suriname tijdens weekend lockdown

Geplaatst

op

Suriname heeft een weekend lockdown vanaf vrijdag 4 september t/m 7 september maandag 05.00 in de ochtend. Niemand mag zomaar de straat op, tenzij je in het bezit bent van dispensatie brief . Onze reporter van Culturu.com was op pad, om een indruk te weergeven hoe de lockdown op straat er uit ziet. Houden de Surinamers zich aan de door de overheid gestelde regel ?

Culturu.com

5 Reacties
5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marsha
maandag 7 september 2020 11:13

Dabk u wel meneer de reporter, ik woon in Nederland en verlang zo naar mijn geboorte land. u nam me mee ,het leek alsof ik in de auto zat en mee reed. Fijn dat u ons een stukje Suriname liet zien, jammer he dat het zo leeg moet zijn. me gedachte gaat naar al die mensen die nu thuis zitten en geen inkomsten hebben. maar wat een prachtige reportage, Dank voor deze prachtige film

Shazia
maandag 7 september 2020 11:40

Ja maar in commewijne zie je mensen masaal op straat als of er niks aan de hand is en daaraan word niks gedan

Boeroe
maandag 7 september 2020 12:44

heimwee heimwee heimwee. Vanuit Amerika doe ik de groeten aan al mijn broeders en zusters in heel Suriname. Wanneer kunnen we weer naar Suriname? Gado Bless Sranan Kondre.

practicum
dinsdag 8 september 2020 01:47

Men stoort zich aan God noch gebod. Zagen jullie de foto die te Atjonie gemaakt is? Hu mensen zonder rekening te houden met social distance richting het diepe binneland trokn om zo te ontkomen aan de regels van thuis blijven!! Zie daar dat Kabalebo voor 2 weken op slot moet, omdat er 31 gevallen dasr geregistreerd zijn. Triest toch mede burgers. Een ieders eigen verantwoording, maar de zorg is voor de overheid. Dan zullen we horen “moni no de”.

Prim Seetal
dinsdag 15 september 2020 13:41

Nu de straten leeg zijn zou het erg handig zijn om de noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden aan wegen, wegmarkeringen, rioleringen, fiets-en voetpaden, parkeerplaatsen, bushaltes, verkeersborden en straatverlichting te realiseren. Ik hoop dat de overheid de noodzaak hiervan inziet en deze unieke kans niet laat gaan.Advertentie

Suriname

Moengo protestactie wegafsluiting Suriname

Geplaatst

op

Img Cd162a05907f 1

Een bezoek wordt er gebracht aan het Moengo stafdorp. Er is een petitie ingediend door de belangengroep voor t behoud van het Moengo stafdorp. Deze petitie is ingediend naar aanleiding van de gronduitgifte die is gedaan van de percelen van het Moengo stafdorp en de omliggende percelen. Er wordt een protestactie uitgevoerd van deze gronduitgiftes, onze reporter van Culturu.com was aanwezig en enkele betrokkenen worden geinterviewd.

 

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Surinaamse transportminister pakt bus naar de stad

Geplaatst

op

Busrit Minister Jubithana

Na bijkans zes maanden hebben de particuliere lijnbussen hun voertuigen uit de garages gehaald. Ze rijden vanaf maandag weer. De bussen mochten vanwege de coronapandemie niet rijden. Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), heeft ook gebruikgemaakt van de bus. Hij is vanuit Onverwacht naar de stad gekomen. Tijdens de rit observeerde de minister of de vastgestelde COVID-19-regels in acht worden genomen.

“Ik ben heel erg tevreden. De passagiers worden keurig gegroet en erop gewezen dat er in de bus een spuitfles is om de handen te ontsmetten. De chauffeur heeft zelf ook sanitizer.”

Er moet wel nog veel gebeuren, omdat niet eenieder ontsmette. De minister heeft direct ook gekeken hoe andere buschauffeurs zich gedroegen. Zo is waargenomen dat sommigen de mond-neusbedekking onder hun kin hadden.

Zeker op dit punt heeft de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO) nog een taak te vervullen, zegt de bewindsman. Vanuit de departementsleiding is benadrukt, dat handhaving niet alleen vanuit de overheid moet geschieden. Eenieder die van het openbaar vervoer gebruikmaakt moet erop toezien dat de regels worden nageleefd.

Eerder had de minister aangegeven, dat er een controlemechanisme in het leven zou worden geroepen om  erop toe te zien dat de buschauffeurs en passagiers zich houden aan de COVID-19-regels. De voorbereidingen voor dit controlemechanisme zijn in volle gang.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen