maandag 22 april 2024
30 C
Paramaribo
9.9 C
Amsterdam
0
(0)

De landsbegroting moet in balans blijven, zegt President Santokhi

lees ook ...

“Oema foe Sranan” 30 april in TBL Cinema

In september 1978 kwam de film “Oema foe Sranan uit” in Nederland. Het is de eerste documentaire over Suriname waarin Sranantongo wordt gesproken. Deze film volgt vier Surinaamse vrouwen namelijk Jett...

President Chandrikapersad Santokhi gaf tijdens de regeringspersconferentie op maandag 28 november jongstleden aan, dat voor het stabiel en binnen de perken houden van de wisselkoers, het van cruciaal belang is een begroting te hebben die redelijk in balans is.

Daarnaast moeten onze uitgaven voor het belangrijkste deel betaald worden met onze inkomsten en onze verdiencapaciteit als samenleving moet omhooggaan. De verdiencapaciteit van de Surinaamse economie moet volgens het staatshoofd in rap tempo worden opgevoerd.

“De verhoging van overheidsinkomsten, verhoging van brandstoftarieven, btw-invoering en rente op de OMO-winsten zijn belangrijk”, zei hij er achteraan.  Het staatshoofd heeft aangegeven dat de douanedienst onderfacturering drastisch zal moeten aanpakken. “De inning bij de belastingdienst moet geïntensiveerd worden.”

Het staatshoofd gaf door dat de regering de vorige week woensdag tijdens een regeringsraadvergadering breedvoerig heeft gediscussieerd met deskundigen. “Er zijn een aantal maatregelen besproken die mogelijk voor meer koersstabiliteit kunnen zorgen. Deze maatregelen zijn in een matrix vervat en bestaan uit maatregelen die onmiddellijk zullen ingaan of voortgezet zullen worden”, aldus het staatshoofd.

De maatregelen zullen na de noodzakelijke voorbereidingen binnen een paar dagen worden ingevoerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDe landsbegroting moet in balans blijven, zegt President Santokhi