woensdag 24 juli 2024
26 C
Paramaribo
19.5 C
Amsterdam
3.7
(3)

De kostbare stommiteiten van Santokhi

lees ook ...

Ziekenhuizen Paramaribo fuseren voor kwaliteitszorg

De  ziekenhuizen in Paramaribo moeten fuseren om optimaal te kunnen functioneren en beter zorg te garanderen. Dit heeft president Santhoki meerdere keren naar voren gebracht. Kort voor de wekelijkse v...

De VHP heeft ons geen enkel nationaal gebouw kunnen tonen dat zij voor de Staat Suriname heeft gerealiseerd. Een afgekeurd hoofdbureau van Politie dat wegens bouwfouten nu moet worden afgebroken (gemaakt onder Santokhi als Minister van Justitie en Politie) is daarvan een stille getuige.
Als President wil Chan Santokhi tonen dat VHP wel wat kan bouwen en gaat starten met de bouw van een eenvoudigere uitvoering van bedoeld hoofdbureau. Met een helikopter landingsplaats, dat wel, want evenals internationale vliegtuigen zijn dat de geliefde vervoersmiddelen van Santokhi, op staatskosten.


7 miljoen Euro

Met het afgekeurd bouwsel, gedaan door bevriende aannemers daar op de hoek van de Pengelstraat en de Gemenelandsweg, heeft Santokhi 15 jaar geleden 3 miljoen Euro verspild. Nu gaat hij weer 2 miljoen Euro besteden aan de opruiming van zijn eigen puinhoop daar en deskundigen schatten verder dat het nieuwe hoofdbureau 7 miljoen Euro zal kosten. Het enige dat Santokhi van de inmiddels afgezette premier Rutte van Nederland toegezegd kreeg is 2 miljoen Euro voor de laatste fase.

200 duizend U$
De volgende kostbare stommiteit is de brug over de Corantijnrivier naar Guyana. Santokhi bezweert dat het Suriname niets gaat kosten. Maar hij liegt want onlangs lekte uit dat Chan al 200.000 U$ heeft uitgegeven aan consultants in verband met de brug. Bij elk duur en groot bouwwerk ontvangen de machtigen smeergeld van de aannemers. Vandaar de drang om een groot bouwwerk te beginnen.

Met Guyana hebben we reeds de ervaring dat zij zowel in de realiteit als op hun landskaarten een groot, hout- en vermoedelijk olierijk gebied (Tigri) van Suriname hebben gestolen. En dit dieftig buurland mag van Chan een brug bouwen over onze Coantijn rivier. Zo zie je dat deze president niet aan het bewind is om Suriname vooruit te helpen maar om met friends & (also Guyanese) family de staat Suriname te plunderen

Staatsplunderaars

In de ogen van Chan zal de brug-consultants fee chickenfeed zijn. Immers veel grotere bedragen in valuta worden uitgegeven aan zijn soms wel twee wekelijkse buitenlandse reizen met zijn opdringerige echtgenote, die belachelijk en tegen elk protocol in, tijdens meetings van staatshoofden aan zijn arm hangt. Ik hoop maar dat de gemeenschap van ’slimstemmers’ beseft dat je niet moet luisteren naar mooie woorden, als een naïef tienermeisje, maar moet kijken naar de daden van deze roverheid en ze nooit meer een kans geeft om dit land verder naar de verdoemenis te helpen.

Foto(United News): het afgekeurde hoofdbureau van politie, bewijs dat VHP alleen kan roven en niets opbouwt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDe kostbare stommiteiten van Santokhi