Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

De komende 5 jaar mag de Staat Suriname US$965 miljoen bijdrage verwachten van Staatsolie

Geplaatst

op

Mv So Rep Tlf Avond 9973

De komende vijf jaren mag de Staat Suriname US$965 miljoen bijdrage verwachten van Staatsolie. Tijdens een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouder Staatsolie is dit besluit genomen.

Het is noodzakelijk dat er een shorebase komt. Hoe er extra inkomsten zullen binnen komen, ligt volgens Staatsolie aan het feit dat gecombineerde efforts van Guyana en Suriname voor commercieel winbaar gas moeten zorgen.

Doordat er een Spaar en Stabilisatie fonds zal moeten komen, zal de komende generatie gegarandeerd zijn van een goed bestaan. Zo zal er groei zijn op meerder fronten in het land. Tijdens de vergadering was ook president Chan Santokhi en vice-president Ronnie Brunswijk aanwezig.- Culturu.com

8 Reacties
8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mahinder
zaterdag 22 augustus 2020 22:32

Goedzo transparant en duidelijk als het volk maar geld ziet

Roepia
zondag 23 augustus 2020 08:09

Vanwaar deze uitspraken en door wie, en vandaar al die benoemingen als president commissaris,1 van de oplichters en geboefte ook onder paars, denk aan de apk affaires dat dit ding steekpenningen aannam, en ook nog rvc bij de SLM,als dit ding aanblijft loopt het binnen ze willen meer verdienen dan die gasten van de afgelopen 10 jaren.
Ze willen aantonen dat ze beter en rijker kunnen worden dan de nps.
Vrouw van pres ook al benoemd als rvc zit ze er om pres comm in de gaten te houden, deze families worden de nieuwe rijke van su.

Percy
zondag 23 augustus 2020 14:38

Waar is die glazen bol waar iedereen in kan zien hoe de toekomst zal zijn ?
Ik heb hem niet, maar ik vind wel dat we nu eens op moeten houden met over alles alleen maar slecht te denken.
Wie het allemaal beter weet, het moet ook zo kunnen dan, laat die de president een brief schrijven met het geweldige idee hoe alles op te lossen.

Kwasi
zondag 23 augustus 2020 14:53

VP zet broer in RvC Staatsolie en P zet vrouw. Kan je een heleboel van zeggen maar de grote verschillen zijn:
1, Broer van VP zit in nog 4 of meer RvC’s van staatsbedrijven. Is teveel, Is ziekelijke machtzucht/hebzucht.
2. Broer van VP heeft geen schoon verleden, heeft schijn van fraude tegen .

Paimin
zondag 23 augustus 2020 15:10

Percy weet je dat iemand voorspelbaar kan zijn. Daar heb je geen glazen bol voor nodig. Dat noemt men mensen kennis. Het gierig gedrag hebzucht is voorspelbaar. Je kan me ogen sluiten en denken o zet je hele familie maar . Zal goed komen. Of je hebt hersenen om na te denken en aan te voelen… een poes die op melk past zal zelf het melk drinken en zeggen… zijn de muizen die ook melk drinken ipv kaas

Lunes Armand
maandag 24 augustus 2020 01:29

Moge door het gevecht, zo die er ontstaat, niemand de kans krijgen om te stelen. Desondanks hopen wij met z’n allen dat er daadwerkelijk eerlijke mensen er tussen zitten die hun hart op de juiste plek hebben en kunnen voorkomen dat er gestolen, gefraudeerd en/of gesjoemeld wordt met staats gelden. Waar er miljoennen $ over de toonbaank gaan, is het onmogelijk om elke $ cent in de gaten te houden. Maar dat wij als Surinaams volk de vruchten mogen plukken van deze dollars, is de wens en bede van ons allen. een ding wel: “WAAR GELD SPREEKT, ZWIJGT DE WAARHEID”… Lees verder »

Lunes Armand
maandag 24 augustus 2020 01:31

Het zal goed zijn als men aan het eind van de rit alle RVC’s per bedrijf bekend maakt. Opdat het duidelijk wordt wie allemaal de vertegenwoordigers zijn van welke politieke partij.

O.Babb
maandag 24 augustus 2020 15:02

Het is goed voor het land dat in de put zit, maar laat ons niet te hard van stapel lopen , Zelf moet staatsolie een behoorlijke investering doen om alles uit de put te halen.en verwerken en er moeten Afnemers zijn en vooral niet op Nederland rekenen.Ook moet.er rekening worden gehouden dat men ook bezig is met andere bronnen te ontwikkelen zoals Zonnenergie Dus ik hoop dat dit allemaal SU uit de ellende zal halen. We hebben te veel maar moeten het weten te benutten. Door andere landen wordt je maar tegengewerkt want die willen graag een groter belang Ik… Lees verder »Advertentie

Suriname

STVS heeft vanaf 2016 geen AOV en loonbelasting afgedragen

Geplaatst

op

Stvs

Dat er vanaf 2016 geen AOV en loonbelasting aan de staat zijn afgedragen door de leiding van de Surinaamse Televisie Stichting (STVS) is geen blij nieuws voor het station, dat gisteren zijn 55-jarig bestaan herdacht. In zijn toespraak heeft directeur Raoul Abisoina onder andere gezegd, dat hij van de belastingen een brief hierover heeft ontvangen.

Deze kwestie is een van de aandachtspunten die Abisoina heeft vervat in een document dat is overhandigd aan president Chan Santokhi en vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk.  De STVS-directeur heeft aan de regering een nieuw gebouw gevraagd. Deze belofte zou tien jaar terug zijn gedaan. Echter is daar niets van terechtgekomen. Vp Brunswijk gelooft erin dat het gebouw komt. Zowel de regeringsleider als vp Brunswijk waren vol lof over de staatszender. Het staatshoofd memoreerde de vele programma’s die vroeger werden vertoond.

De vicepresident kan zich nog herinneren dat hij bij de buren met veel moeite door de drukte van andere kinderen, een glimp kon krijgen van de STVS. De staatszender kan volgens president Santokhi grote hoogtes bereiken door mee te gaan met de digitale tijd, waaronder sociale media.

Hij voegde eraan toe dat de STVS ook een platform kan bieden voor artiesten, die momenteel worden getroffen door Covid-19. Frits Pengel, grondlegger van de STVS, tevens de eerste directeur, heeft samen met Glenn Truideman en Shirley Lackin een award ontvangen voor hun bijdrage.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Personeel Greenheart roept hulp vp in

Geplaatst

op

Vicepresident Ronnie Brunswijk

Het personeel van de multinational Greenheart heeft vandaag middels het indienen van een petitie hulp ingeroepen van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk. Een groep van 22 werknemers werd ontslagen in mei dit jaar, maar de rechter draaide dit terug. Het ontslag werd als onrechtmatig bestempeld.

De werkgever moest de arbeiders uitbetalen, maar daar is niets van terechtgekomen. Dit is zeer onbegrijpelijk voor vakbondsleider Ricardo Karwofodi. Aan de vp heeft C-47-voorzitter Robby Berenstein, gezegd dat het bedrijf alle wettelijke bepalingen aan hun laars lapt. Het kan volgens hem niet zo zijn, dat een multinational naar Suriname komt en de regels vertrapt.

Lloyd Read van de Organisatie van Samenwerkende Inheemse Dorpen Para en Wanica (Osip) komt vooral op voor het mensenrechtenaspect in deze kwestie. Het gaat voornamelijk om inheemse werknemers die op deze manier worden behandeld.

“Wanneer deze multinationals naar Suriname komen, bedelen zij voor een plek. Maar als ze er eenmaal zijn, vertrappen ze mensenrechten. Het is ons woongebied waarin zij opereren. Er worden buitenlanders in dienst genomen, terwijl de lokale gemeenschap geen plaats meer krijgt. En daarom worden de werknemers ondersteund,” zegt Read.

Bij de ontvangst van de petitie heeft vp Brunswijk benadrukt dat ieder rechterlijk vonnis gerespecteerd moet worden. Hij beloofde de werknemers en de vakbond dat hij zich zal buigen over dit vraagstuk. “Het kan niet zo zijn dat zoveel mensen brodeloos gemaakt worden. Wij zullen hier werk van maken en ervoor zorgen dat het vonnis wordt uitgevoerd.”

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen