zaterdag 13 april 2024
26.7 C
Paramaribo
15 C
Amsterdam
4.5
(2)

De houtsector wordt getransformeerd

lees ook ...

ABOP, BEP en NDP betreuren mishandeling criticus Bennie Mira...

In een ongekende uiting van politieke solidariteit hebben verschillende Surinaamse politieke partijen, waaronder de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP), de Broederschap en Eenheid in P...

De presidentiële taskforce, aangesteld op 06 september 2022, organiseert op 02 en 03 december aanstaande de workshop ‘Ordening en Transformatie Houtsector’. De organisatie van dit tweedaagse event wordt ondersteund door WWF-Guianas en Conservation International Suriname.

Het doel van de organisatie is om op korte termijn een advies uit te brengen ten aanzien van het beleid voor de Surinaamse houtsector waaronder successievelijke afbouw van rondhout en de illegale houtkap en exporten. Enkele van de concrete voornemens zijn het successievelijke afbouwen van de rondhoutexport, tegengaan van illegale houtkap en export, stimuleren van duurzaam bosbeheer en het maximaliseren van de inkomsten van de overheid.

Deze voornemens zullen ervoor zorgen dat Suriname haar carbon negative status zal blijven behouden met een uitzicht op inkomsten door verkoop van de ‘carbon credits.’
De agenda is breed georiënteerd en zal op de eerste dag gericht zijn op het verschaffen van informatie aan de uitgenodigden door middel van korte sessie over internationaal relevante onderwerpen als concrete kansen voor Suriname.

De tweede dag zal er in kleinere groepen gewerkt worden aan thematische vraagstukken en die gepresenteerd zullen worden aan overige aanwezigen. Dit tweedaagse event zal gehouden worden in de Royal Ballroom van hotel Torarica.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDe houtsector wordt getransformeerd