dinsdag 6 december 2022
26.1 C
Paramaribo
5.1 C
Amsterdam
5
(2)

Horecasector gaat voor confrontatie met de regering

lees ook ...

Woning afgebrand te Santodorp

Een woningbrand in het ressort Santo Dorp maakte op maandag 28 november een gezin van zes dakloos. De politie van het bureau Santo Dorp deed na melding van de woningbrand op de hoek van de Carolinasho...

De horecasector is van plan te kiezen voor confrontatie met de regering door toch open te blijven tot 11.00 uur ‘s avonds. Vereniging Horeca Suriname heeft haar leden opgeroepen tijdens een spoedbijeenkomst maandag in ‘t Vat om open te blijven. Men is niet te spreken over het plotselinge uitgaansverbod van de regering, en zal het niet opvolgen. Het besluit om de lockdown te vervroegen kwam voor de sector als een donderslag bij heldere hemel.

De regering heeft niet afgestemd met de sector voordat het besluit is genomen. “Als de overheid zo met ons omgaat, dan moeten we wel kijken hoe we ons standpunt kenbaar maken. We hebben onlangs in goed overleg met de overheid besluiten genomen.”

Jonathan Martodihardjo, voorzitter van de vereniging geeft toe dat sommige collega’s de regels overtreden. Toch vind hij dat de autoriteiten niet de hele sector kunnen straffen, voor fouten van enkelen. “We hebben eerder gevraagd om mee te denken en te ondersteunen met de handhaving, maar er wordt geen gehoor daaraan gegeven. Het lijkt meer erop dat de overheid dit bewust heeft laten doorgaan om de sector weer een slag te geven.” Ook zegt de hij dat de sector reeds grote verliezen heeft geleden.

De groep heeft  nu daarom ruimte nodig om weer te verdienen. “We gaan dit niet pikken. Wij worden steeds de dupe”, zo klonken de geirriteerde zakenlieden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHorecasector gaat voor confrontatie met de regering