Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

De Gewraakte Karikatuur van Dagblad Suriname

Geplaatst

op

Faried O

De kwestie rond de  afkeurenswaardige karikatuur van de Vice-President  in Dagblad Suriname waar die als aap werd getekend lijkt nog een staartje te krijgen. Dagblad Suriname gaf een verklaring uit met excuses aan de Vice –President en de Bevolking, met de mededeling dat de karikatuur Fawaka vanaf vandaag stopt. Het bleek desondanks niet voldoende te zijn om de gemoederen tot bedaren te brengen.

Sociale media barsten haast uit hun voegen door de verontwaardigde posts over de geplaatste karikatuur, excuses of niet. De hoofdschuldige van de gewraakte cartoon zou de bekende beeldende kunstenaar Reinier Asmoredjo zijn waar Dagblad Suriname weleens een artikel over heeft geschreven. Maar de hoofdschuldige in deze is niet de hoofdverantwoordelijke. De hoofdverantwoordelijke is Dagblad Suriname en de uitbater daarvan, Faried Pierkhan.

De leden van de Winkeliers en Ondernemers Vereniging Suriname zeggen vanaf vandaag voorlopig geen Dagblad Suriname meer te verkopen, ook al omdat er vaker berichten in het blad geplaatst zouden zijn die een bepaalde groep winkeliers in een negatief daglicht plaatste. Wat de regering doet met betrekking tot de heer Pierkhan als adviseur van de President is nog niet duidelijk. – culturu.com

23 Reacties
23 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Haliema
donderdag 27 augustus 2020 21:51

Alles gaat voorbij

Mariska
donderdag 27 augustus 2020 22:55

Is hij de adviseur van de president? Mi gado.. Is het zelfde als Limbo adviseur van Bouterse. Maar niet heus.als de adviseur van de president discrimineert. Dan hoe is het met de president?

stanley westerborg
vrijdag 28 augustus 2020 10:36

Ach, ook deze storm gaat voorbij. De organisatie van winkeliers schiet zichzelf in de eigen voet door te refereren aan kritische noten van de krant. Het zal mij wat worden wanneer alle kranten alles met de sluier der liefde afdekken. Er wordt geen heisa gemaakt over de vele misslagen die de nieuwe regering nu reeds heeft begaan en er thans weer van een vertrouwenskwestie sprake is die spoedig zal escaleren naar een vertrouwenscrisis als er geen bijstellngen plaatsvinden. De waardedeloze cultuur van persoonsgerelateerde kwesties leidt alle aandacht af van de belangen die ertoe doen.Gewoon een misselijkmakend gedoe in ons land.

Kwasi
vrijdag 28 augustus 2020 12:01

Deze kwestie laat goed zien hoeveel vooroordelen er leven, hoeveel meelopers en napraters er zijn. Om een voorbeeld te geven. Er waren mensen die in hun reactie meldden dat de cartoonist een Hindoestaan is. Volstrekt onbelangrijk overigens.
Luister op radio ABC naar de cartoonist zelf.

Mi gado
vrijdag 28 augustus 2020 12:21

De soep niet zo heet eten als het wordt opgediend. Geef geen reactie en niemand praat er nog over. Reageer j wel fel dan krijg je dit.

Bryan
vrijdag 28 augustus 2020 17:33

Kijk en denk ff verder.
Santollie en boefwijk gebruiken dit als afleiding voor de.benoeming van broer leo en ega van chan in de.rvc
Denk toch niet dat boefwijk zich druk maakt over een aap als spiegelbeeld te meer dat de app er leuker uitziet.
Dit wordt alleen maar aangedikt als afleidingsmove en ondertussen lachen die twee het volk uit.
Nieuwe deling van Su wordt:
Vanaf vierde rijweg naar Nickerie is van baba en mai.
Vanaf half Commewijne naar Albina is van Marrons.
De stad is van de domme massa.

Riccardo
vrijdag 28 augustus 2020 17:46

Zal altijd koelie tegen blaka man zijn. Grof gezegd..Ik blijf daarom Bouterse steunen mijn buurvrouw hindoestaanse is hindoestaan en ze stemt santoki openlijk

Rama
vrijdag 28 augustus 2020 19:51

De cartoonist (een Javaan) heeft in een intervieuw bij ABC uitgelegd wat hij probeerde te weergeven met z’n cartoon en het is duidelijk dat hij geen racistische bedoelingen had. Ik heb dus geen boodschap aan de zeikers. Degene die altijd zitten te lullen over racisme zijn vaak genoeg zelf de grootste racisten.

R.B.Kalloe
vrijdag 28 augustus 2020 20:06

Het is begrijpelijk. Bepaalde mensen hebben altijd lange tenen. Elke kritiek wordt afgedaan met ” het is racistisch”.Ik lees en kijk graag naar cartoons vanaf mijn 8ste jaar Ik besef dat het een abstractie is. Eigenlijk in het buitenland in de westerse beschaving is kritiek normaal. Politieke cartoons zijn daar vele malen pregnanter dan bij ons. Ga hun vertellen in frankrijk of usa dat jij je beledigd voelt. Dan moet je niet op het westelijk halfrond, of in west europa wonen. Ik had 5 jaren geleden op een seminar het beleid van de regering getypeerd als monkey business. En een… Lees verder »

practicum
vrijdag 28 augustus 2020 20:08

De familie Pierkhan spelen 1 welgestelde familie in Su. Pierkhan is van abrabroki op de hoek van de Kankantrie- en Christoffel Kerstenstraat tegenover die masdjied van SMA. zijn vader starte met ACME reclame bureau. deze aasgier Farie is benoemd door chan wo set en tot beleidsadviseur voor een bedrag van SRD 25.000. per maand

Nico
vrijdag 28 augustus 2020 20:53

25000 per maand. En een onderwijzer moet het het 3000 per maand doen. Apentekening of apen geluiden pikken ze in Europa niet. Ben je wel eens in een voetbal stadion geweest waar ze apen geluiden maken tegen donkere spelers. Dat word ook als rasictis beschouwd.. gelukkig laten de media en donkere zelf witte voetballers hun stem horen

Drs.Ir.Ph.D rabin Gangadin
vrijdag 28 augustus 2020 22:08

Er zijn Surinamers die wanneer zij een zin van zes woorden formuleren, er 12 keer het woord ka-olo in voorkomt. Bij het minste en geringste is het ” mi go broko joe mars” . Als dit soort tribale expressies kan worden gedoogd, waarom niet een ordinaire karikatuur.

Johan
vrijdag 28 augustus 2020 22:39

Het blijft racistisch in suriname. Black Live Doesn’t Matter!! Santhoki moet ingrijpen, als hij, zoals beweert een President is voor alle volken. Zal hij niet doen. Dus Bravo let op !

Johan
vrijdag 28 augustus 2020 22:43

Sommige mensen gebruiken nep titels, vooral die op chan lijken.

Ray
vrijdag 28 augustus 2020 22:51

Misselijkmakende schrijven van deze journalist, Beter dat Surinamers vreedzaam samenwerken om vooruitgang te boeken

codjo
vrijdag 28 augustus 2020 23:22

dit is de media die dit veroorzaakt. landen worden niet meer bestuurd door politici maar door de pers. die kunnen maken en breken wat ze willen. kijk maar naar de us over dat gedonder van black life matters. de werkelijke oorzaken komen niet in de media. de zielige heer floyd heeft het lootje gelegd als gevolg van een overdosis heroine in zijn lichaam niet als gevolg van het been van een agent.

Hunvrey
zaterdag 29 augustus 2020 00:59

Om een stomme tekening maken ze zich druk. Wat een apen zeg. Begrijpelijk als men niet verder denkt. En wat als er nu een mensen hoofd met een olifanten sleurf en olifanten oren wordt gepresenteert? Wat dan. Of een varken? Naar mijn mening is er niks aan de hand, gewoon ophef van iets onbenullig.

Johnyboy
zaterdag 29 augustus 2020 06:32

Help Suriname is ziek

Sabi mang
zaterdag 29 augustus 2020 10:07

Zomaar wang bigie ede ati …faried is heel trots apetrots op onze Ronny brunswijk als Vp

Kwasi
zaterdag 29 augustus 2020 23:29

Meneer FP stelt eigen belangen veilig en heeft de CARTOONIST die al meer dan 15 jaar voor hem werkt ONTSLAGEN.

Bank Rover
zaterdag 29 augustus 2020 23:34

En als Reinier Asmoredjo hem had uitgebeeld als een Bank Rover?? Zou hij dan ook fout zijn?(want dat is waar he is wanted)
Mensen vergeten het verleden heel snel.
Ma moordenaar als president (NDP) en bank rover nu als VP (ABOP)
sranang ie bigi boi.

Laatst bewerkt op 1 maand geleden door Bank Rover
Jony
zaterdag 29 augustus 2020 23:42

Ai Bank Rover mi volg ie sma no beng denki dati moro de vergiet sa a mang doe.

Marro
woensdag 2 september 2020 16:12

Heee fooks odi odi .Ik heb bepaalde goede reacties gelezen en weer minder goede.Wat jullie moeten weten is dat de hindoestaan altijd een creool als aap heeft beschouwt wat wij niet zijn .Geen dier die er is kroes haar te hebben .is allemaal glad .Dus de VP moet zich niet druk maken omtrent de cartoon tekening.Bij de hindoestaan eren xe de half God Hanuman dus Brunswijk je wordt geeerd als hakf God dus no meki joe srefi druk en ook de rest niet .Laat het rusten en nu samen bundellen tot de goede opbouw van lobi Sranan. Mi lobi oen… Lees verder »Advertentie

Suriname

STVS heeft vanaf 2016 geen AOV en loonbelasting afgedragen

Geplaatst

op

Stvs

Dat er vanaf 2016 geen AOV en loonbelasting aan de staat zijn afgedragen door de leiding van de Surinaamse Televisie Stichting (STVS) is geen blij nieuws voor het station, dat gisteren zijn 55-jarig bestaan herdacht. In zijn toespraak heeft directeur Raoul Abisoina onder andere gezegd, dat hij van de belastingen een brief hierover heeft ontvangen.

Deze kwestie is een van de aandachtspunten die Abisoina heeft vervat in een document dat is overhandigd aan president Chan Santokhi en vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk.  De STVS-directeur heeft aan de regering een nieuw gebouw gevraagd. Deze belofte zou tien jaar terug zijn gedaan. Echter is daar niets van terechtgekomen. Vp Brunswijk gelooft erin dat het gebouw komt. Zowel de regeringsleider als vp Brunswijk waren vol lof over de staatszender. Het staatshoofd memoreerde de vele programma’s die vroeger werden vertoond.

De vicepresident kan zich nog herinneren dat hij bij de buren met veel moeite door de drukte van andere kinderen, een glimp kon krijgen van de STVS. De staatszender kan volgens president Santokhi grote hoogtes bereiken door mee te gaan met de digitale tijd, waaronder sociale media.

Hij voegde eraan toe dat de STVS ook een platform kan bieden voor artiesten, die momenteel worden getroffen door Covid-19. Frits Pengel, grondlegger van de STVS, tevens de eerste directeur, heeft samen met Glenn Truideman en Shirley Lackin een award ontvangen voor hun bijdrage.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Personeel Greenheart roept hulp vp in

Geplaatst

op

Vicepresident Ronnie Brunswijk

Het personeel van de multinational Greenheart heeft vandaag middels het indienen van een petitie hulp ingeroepen van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk. Een groep van 22 werknemers werd ontslagen in mei dit jaar, maar de rechter draaide dit terug. Het ontslag werd als onrechtmatig bestempeld.

De werkgever moest de arbeiders uitbetalen, maar daar is niets van terechtgekomen. Dit is zeer onbegrijpelijk voor vakbondsleider Ricardo Karwofodi. Aan de vp heeft C-47-voorzitter Robby Berenstein, gezegd dat het bedrijf alle wettelijke bepalingen aan hun laars lapt. Het kan volgens hem niet zo zijn, dat een multinational naar Suriname komt en de regels vertrapt.

Lloyd Read van de Organisatie van Samenwerkende Inheemse Dorpen Para en Wanica (Osip) komt vooral op voor het mensenrechtenaspect in deze kwestie. Het gaat voornamelijk om inheemse werknemers die op deze manier worden behandeld.

“Wanneer deze multinationals naar Suriname komen, bedelen zij voor een plek. Maar als ze er eenmaal zijn, vertrappen ze mensenrechten. Het is ons woongebied waarin zij opereren. Er worden buitenlanders in dienst genomen, terwijl de lokale gemeenschap geen plaats meer krijgt. En daarom worden de werknemers ondersteund,” zegt Read.

Bij de ontvangst van de petitie heeft vp Brunswijk benadrukt dat ieder rechterlijk vonnis gerespecteerd moet worden. Hij beloofde de werknemers en de vakbond dat hij zich zal buigen over dit vraagstuk. “Het kan niet zo zijn dat zoveel mensen brodeloos gemaakt worden. Wij zullen hier werk van maken en ervoor zorgen dat het vonnis wordt uitgevoerd.”

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen