donderdag 25 juli 2024
32 C
Paramaribo
20.2 C
Amsterdam
1
(1)

De eerste baby van 2023 is geboren in ’s Lands Hospitaal

lees ook ...

Verkiezingspropaganda ten spijt: ABOP en PL apart naar stemb...

De nieuwe politieke partij ABOP-PL zal bij de komende verkiezingen een papieren tijger blijven, nu de ABOP en PL onlangs hebben besloten afzonderlijk de verkiezingen in te gaan. Dit nieuws werd bevest...

Er zijn al minstens 19 baby’s geboren in 2023. Het ‘s lands Hospitaal mocht als eerste een meisje, Mercy-Ann verwelkomen om één minuut over twaalf. Zij is gezond, weegt 3.430 gram en is 50 cm lang. Zes andere meisjes en vier jongens arriveerden op dezelfde dag in dat hospitaal. Het kraampersoneel in het land had het op de eerste dag van het jaar heel druk. Moeder en kind maken het goed, en mochten de volgende dag naar huis. De ziekenhuizen hebben zich ingezet voor goede bevallingen.

 De eerste bevalling van het Diakonessenhuis was om 00:24u. Het gaat ook om een meisje. Daarna werden er hier nog zeven andere kinderen geboren op de eerste dag van het jaar. In totaal zijn dat acht kleine Surinamers.

 In het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) werd er ook een meisje geboren om half negen ‘s morgens. Zij werd opgevolgd door vier jongens op die dag. Het RK Ziekenhuis en het Mungra Medisch Centrum hebben het beiden gehouden op een jongen en een meisje.

Wij hebben geen informatie over thuisbevallingen of het binnenland.

 Op 1 januari 2022 werden 13 kindertjes geboren, en de eerste kwam ook ter wereld in het ‘s lands Hospitaal.

De meeste vrouwen bevallen toch in het ‘s Lands Hospitaal. In 2022 ging het om 3.158 kinderen. Diakonessenhuis staat op de tweede plek met 1.874 bevallingen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDe eerste baby van 2023 is geboren in 's Lands Hospitaal