maandag 15 augustus 2022
28.7 C
Paramaribo
24.8 C
Amsterdam
5
(1)

De Economische Controledienst past name and shame principe toe

lees ook ...

Doubt of independance of Public Prosecution Service

Recently, messages have been launched in the media that stated that there are doubts about the independence and/or impartiality of the Public Prosecution Service (OM). This has been noticed by the Pub...

De controlewerkzaamheden van de Economische Controledienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) zijn geïntensiveerd in ressorten van de districten Paramaribo, Wanica, Para en Commewijne. Overtredingen zijn aan het licht gekomen, waaronder onhygiënische toestanden, niet geijkte weegschalen en ongeprijste goederen. Prijzen van producten zijn teruggedraaid.

Op dinsdag is de Controledienst langsgegaan bij Gopie Markt, Anand’s Markt en bakkerij Xue Mei Zhou in de ressorten Rainville en Blauwgrond. Gopie Markt moest tot vrijdag worden gesloten vanwege slechte hygiëne. Anand’s Markt kreeg een aanmaning om de winkel te ordenen en de juiste prijzen te plaatsen. Hercontrole vindt volgend week plaats. De weegschaal van bakkerij Xue Mei Zhou, blijkt niet te zijn geijkt.

Waarnemend EZ-minister Rishma Kuldipsingh zegt dat er harder zal worden opgetreden tegen winkeliers, die in overtreding zijn.

Het principe van “name and shame”  wordt vanaf nu toegepast, volgens de Communicatiedienst Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDe Economische Controledienst past name and shame principe toe