Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

De Dienst Dermatologie in Suriname staakt de dienstverlening wegens Covid-19

Geplaatst

op

Img E94540a6026b 1

De gevolgen van Covid-19, slaan om zich heen. Diverse categorien van dienstverlening worden weleens gestaakt vanwege geconstateerde gevallen van besmetting onder het personeel.

Vandaag en dinsdag is de Dienst Dermatologie gesloten. Het werd afgelopen vrijdag bekend dat er binnen de dienst, een asymptomatische Covid-positieve medewerkster rondliep. Gelukkig zijn andere werknemers zijn niet besmet.

Normaal is dit virus na 2 dagen onvoldoende levensvatbaar om verdere besmetting te veroorzaken als het aan oppervlakten aanwezig is. Uit extra voorzorg zal de Dienst Dermatologie naast de 48 uur van het weekend, ook op maandag en dinsdag gesloten zijn voor het publiek. Dit om te voorkomen dat er meerdere personen besmet raken.

De mensen die een afspraak hebben op deze dagen worden verzocht op woensdag contact te maken voor een nieuwe afspraak. “Better safe than sorry, we hopen op begrip vanuit de samenleving,” stelt de directie in een persbericht.

Culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Josine Marie
maandag 17 augustus 2020 14:24

O mijn lieve God beschermt u de mensen in mijn geboorteland Suriname aub. Wat een doffe ellende…Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen