woensdag 28 september 2022
29.9 C
Paramaribo
8.5 C
Amsterdam
5
(2)

De Cubaanse artsen hebben Suriname meer dan twee miljoen US$ gekost

lees ook ...

President Santokhi spreekt Csaba Körösi, president AVVN

President Santokhi heeft op 20 september 2022, de eerste officiële dag van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties(AVVN), een meeting gehad met de President van de vergadering, Csaba Körösi. T...

De regering van Suriname moet de Cubaanse overheid betalen voor diensten verleend door de Cubaanse artsen. “We hebben een schuld bij Cuba van meer dan twee miljoen US dollar”, geeft minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning aan de media toe. “De Cubaanse artsen kregen hier een deel in handen en een deel van de betaling voor de artsen moest aan de Cubaanse overheid worden betaald,” zegt de bewindsman verder.

De Cubaanse ambassadeur heeft bankrekeningnummers doorgegeven voor het afhandelen van deze zaken, maar de Centrale Bank van Suriname en de lokale banken kunnen geen correspondentbanken vinden die willen meewerken hieraan.

Toch is de bewindsman hoopvol over een spoedige oplossing. “Het lijkt binnenkort te gaan lukken. We zijn bezig het papierwerk met de Republic Bank af te ronden en hopen dat binnenkort te hebben afgehandeld.”

Achaibersing verzekert dat ook het overmaken van geld aan de beursalen en studenten   die via het ministerie van Volksgezondheid in Cuba studeren zijn aandacht heeft. Dit heeft voor hem prioriteit. “Zij hebben het het hardst nodig,” volgens de minister.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDe Cubaanse artsen hebben Suriname meer dan twee miljoen US$ gekost