vrijdag 31 maart 2023
30 C
Paramaribo
10 C
Amsterdam
5
(2)

De Cubaanse artsen hebben Suriname meer dan twee miljoen US$ gekost

lees ook ...

Surichange niet betrokken bij malversaties

De Surichange Bank heeft bekendgemaakt, dat de bank op geen enkel manier betrokken is bij onregelmatigheden. Ze zijn absoluut niet betrokken bij een onderzoek van Nederlandse autoriteiten. Er blijken ...

De regering van Suriname moet de Cubaanse overheid betalen voor diensten verleend door de Cubaanse artsen. “We hebben een schuld bij Cuba van meer dan twee miljoen US dollar”, geeft minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning aan de media toe. “De Cubaanse artsen kregen hier een deel in handen en een deel van de betaling voor de artsen moest aan de Cubaanse overheid worden betaald,” zegt de bewindsman verder.

De Cubaanse ambassadeur heeft bankrekeningnummers doorgegeven voor het afhandelen van deze zaken, maar de Centrale Bank van Suriname en de lokale banken kunnen geen correspondentbanken vinden die willen meewerken hieraan.

Toch is de bewindsman hoopvol over een spoedige oplossing. “Het lijkt binnenkort te gaan lukken. We zijn bezig het papierwerk met de Republic Bank af te ronden en hopen dat binnenkort te hebben afgehandeld.”

Achaibersing verzekert dat ook het overmaken van geld aan de beursalen en studenten   die via het ministerie van Volksgezondheid in Cuba studeren zijn aandacht heeft. Dit heeft voor hem prioriteit. “Zij hebben het het hardst nodig,” volgens de minister.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDe Cubaanse artsen hebben Suriname meer dan twee miljoen US$ gekost