zondag 28 mei 2023
27.1 C
Paramaribo
20 C
Amsterdam
0
(0)

De covid- situatie is alarmerend

lees ook ...

Gajadien: VHP Chief Board Members arranges all concessions f...

According to businessman and ABOP member Jairadj "Pets" Gajadien, Chinese concessionaires are to blame for the cyanide contamination of the water near the reservoir in Suriname because they employ the...

De situatie in onze  ziekenhuizen is alarmerend. Er is onvoldoende plek om covid-19 besmette mensen  te behandelen. Op grond van een  noodprotocol – zoals dat internationaal gebruikelijk is – wordt geselecteerd op medische criteria wie in aanmerking komt voor noodzakelijke behandeling. De Kamer van Koophandel en Fabrieken wordt nu weer klaargemaakt om covid-patiënten op te vangen, volgens minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid.

Alleen voor spoed en semi-spoedgevallen kunnen reguliere patiënten nog opgevangen worden  in ziekenhuizen. Huisartsen hebben reeds  instructies gekregen om alleen urgente gevallen door te verwijzen. De ziekenhuizen hebben een grote toeloop van geïnfecteerden die zuurstof nodig hebben. Aangezien de beschikbare capaciteiten overvol zijn, moeten mensen bij de checkpoint wachten op een plek. Ook personen die ziek  en nog niet getest zijn, melden zich aan.

Vaccinaties en zich strikt houden aan de Covid-maatregelen zijn belangrijk.  Echter  zijn er op dit moment niet genoeg vaccins. De bewindsman  verwacht  binnenkort wel 24.800 vaccins (AstraZeneca) via Covax. Dan zullen mensen die de eerste prik moeten krijgen, geholpen kunnen worden. De vaccins die er zijn, worden gereserveerd voor personen die de tweede dosis moeten krijgen. Ramadhin garandeert dat zodra er voorraden binnen zijn, het vaccinatieplan uitgevoerd zal worden tot op zelfs wijkniveau. Binnenkort is er meer duidelijkheid over de vaccins die door Nederland zijn toegezegd.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDe covid- situatie is alarmerend