zondag 22 mei 2022
26.5 C
Paramaribo
13.2 C
Amsterdam
3
(2)

De covid-besmettingen lijken weer te stijgen

lees ook ...

Mensen met beperking in Suriname moeten economisch zelfstand...

Het moet ook voor mensen met een beperking mogelijk zijn om economisch zelfstandig te zijn. Met het oog op het stimuleren van die zelfstandigheid, heeft de Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) in...

In  laboratoria is een lichte stijging van covid-besmettingen te constateren. Gelukkig is er geen ziekenhuisopname nodig bij deze besmettingen. “De patiënten vertonen zeer milde klachten”, volgens  Joy Dewnarain, hoofd van het laboratorium van het Sint Vincentius -ziekenhuis. Ook het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) heeft met hetzelfde opgemerkt.

Soenita Nannan Panday-Gopisingh, medisch directeur van het Sint Vincentius Ziekenhuis, zegt het volgende: “De meeste patiënten hebben milde klachten en een korte ziekteperiode, vooral bij gevaccineerden is dat het geval.”

Nannan Panday-Gopisingh benadrukt dat vaccinatie nog steeds van belang is. Volgens haar moet de mogelijkheid van een ander  coronagolf niet onderschat worden. Zij raad de Mohanaregels ook nog steeds aan.

BOG neemt om financiële redenen geen swabs meer af. Men verwijst daarvoor naar bepaalde RGD poli’s . “De commerciele laboratoria hebben ook een stijging opgemerkt ten aan zien van commerciële swabs. Dit geldt vooral voor mensen die een negatieve testuitslag nodig hebben om te kunnen reizen. Maar ook worden waarschijnlijk een heleboel zelftesten gedaan die niet officieel worden geregistreerd”, aldus Nanhoe.

Deepak Gangadin, voorzitter van de Vereniging Medici Suriname (VMS), bevestigt de recente ontwikkeling: “Het aantal covidgevallen is de laatste weken gestegen. Er zijn ook wel wat opnames bij voornamelijk de ouderen en de patiënten met onderliggende ziekten. De meeste infecties hebben gelukkig een mild verloop.  We moeten het blijven volgen en afhankelijk van de ontwikkelingen zal het beleid door het Outbreak Management Team moeten worden aangepast indien nodig.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDe covid-besmettingen lijken weer te stijgen