maandag 6 februari 2023
25.5 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
0
(0)

Covid-19-conferenties blijken toch vruchtbaar te zijn

lees ook ...

Proposed minimum wage; poverty line net SRD 12,000

  The SRD 20 minimum hourly pay must be raised to a minimum of SRD 35 and a maximum of SRD 38.50. This is the National Pay Council's recommendation (NLR). According to the government, a family...

De vaccinatiebereidheid groeit eindelijk. Dit stimuleert om toch door te gaan met het houden van vaccinatiedagen. Het blijkt toch dat de Covid-19-persconferenties niet tevergeefs zijn geweest. Dit is naar voren gebracht tijdens de conferentie van donderdag. Zelfs in het binnenland is de vaccinatie bereidheid toegenomen. de autoriteiten zijn voorzichtig optimistisch.

“We gaan proberen om met de schaarse mankracht die er is toch weer KKF ook te activeren. Dat hebben we vandaag gedaan en we willen in het weekend ook open gaan.  We hopen dat het lukt, want het gaat niet makkelijk. De situatie in de ziekenhuizen is namelijk niet verbeterd. Er zijn nog steeds heel veel opnamen,” zegt de voorzitter van de Stuurgroep Covid-19 Communicatie Soenita Nannan Panday-Gopisingh.

Het afstappen van de grote vaccinatie-events eind vorige maand, betekent niet dat men hiermee niet meer zou doorgaan, volgens directeur Volksgezondheid Rakesh Gajadhar Sukul. “We passen onze strategie aan, aan wat we zien dat de bevolking doet.” Men bekijkt de opties om 24 uur per dag vaccineren mogelijk te maken in het Zorghotel.

Maureen van Dijk-Wijngaarde, onderdirecteur Medische Zaken van de Medische Zending (MZ) was  verrast te Laduani, om te constateren, dat bewoners van een dorp verderop de rivier, geld hebben ingezameld voor de boot naar Laduani  om zich te laten vaccineren.

“In het dorp Kawemhakan is er een pastor die het Wayana spreekt en al heel lang in het gebied is. Hij is de inheemsen daar ook aan het stimuleren het vaccin te nemen”, meldt Van Dijk-Wijngaarde.

De autoriteiten vermoeden dat de piek van de vierde golf achter ons ligt. “We hebben nog steeds een hoog percentage besmettingen en veel mensen laten zich niet testen, maar als we kijken naar de cijfers kan het zijn dat de piek is geweest. Maar zeker kunnen we dat nu nog niet zeggen”, meent Gajadhar Sukul.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCovid-19-conferenties blijken toch vruchtbaar te zijn