donderdag 30 maart 2023
30 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
4
(1)

De coronavaccins in het land raken op

lees ook ...

Schoolgaande tienermoeders krijgen inzicht in opvoedingsvaar...

Het ministerie van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) heeft de tweede sessie over opvoedingsvaardigheden voor schoolgaande tienermoeders gehouden. Deze keer was het de beurt aan jonge moede...

In ons land zijn er steeds minder coronavaccins. AstraZeneca is nu niet meer te krijgen. De laatste mensen zijn vorige week gevaccineerd met Moderna, en in januari worden de laatste Pfizer-vaccins toegediend. Dit is op de laatste covid-19 persconferentie meegedeeld. De directeur van Volksgezondheid, Rakesh Gajadhar Sukul gaf mee dat de situatie nu veranderd is ten goede.

Er is nu een gemiddeld van 32 tot 33 gevallen per dag. “Dit is duidelijk lager dan toen we dalende trend van de derde golf hadden. Gelukkig hebben wij in de derde golf een hogere vaccinatiebereidwilligheid gehad,” zegt de directeur.

Gajadhar Sukul benadrukt. dat het niet toepassen van de MoHaNa-regels veel kapot kan maken. Volgens hem wordt er hard gewerkt aan het binnenhalen van vaccins. Wij beschikken nu nog over  60.000 doses van het merk Sinopharm die vervallen in 2023.  Moderna zal niet meer worden besteld. Een partij van AstraZeneca vaccins  is vervallen verklaard en vernietigd.

Volgens de gegevens zijn 174.307 personen in Suriname  gevaccineerd met het AstraZeneca-vaccin, 30.160 hebben gekozen voor  Pfizer; 2659 gevaccineerden vonden Moderna goed  en 16.100 Sinopharm.

Javier Asin, voorzitter van het Nationaal Coördinatie Team covid-19, zei dat er nog 900 doses aan Moderna-vaccins over zijn gebleven en 20.000  Pfizer. Het laatste is opnieuw besteld. In januari zal er alleen Sinopharm zijn en vermoedelijk ook vaccins van het merk Pfizer. Dit zegt Asin.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDe coronavaccins in het land raken op