maandag 26 februari 2024
29 C
Paramaribo
5.7 C
Amsterdam
0
(0)

De Centrale Bank van Suriname zal schaarste aan munten opheffen

lees ook ...

Vp Brunswijk bekritiseert cambiohouders voor handelspraktijk...

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk uit kritiek op de handelspraktijken van cambiohouders, waarbij hij suggereert dat zij een rol spelen in de koersontwikkeling van de valuta. Hij merkt op dat het wei...

Er is al geruime tijd een schaarste aan Surinaamse munten, die steeds groter wordt. Hierdoor kunnen winkeliers en anderen vaak geen wisselgeld teruggeven aan klanten. Winkels hebben als alternatief, dat zij snoepjes aanbieden ter waarde van de munten, die zij terug zouden moeten geven. De Centrale Bank van Suriname heeft nieuwe munten geslagen om dit probleem op te heffen.

Hierdoor is dit probleem volgens minister Armand Achaibersing van Financiën & Planning opgelost. Het eerste deel van de nieuwe lading munten is al gearriveerd in Suriname en is opgeslagen in de kluis van De Centrale bank. Deze zal ze “zeer zeer binnenkort “in omloop brengen.

Het geven van wisselgeld in de vorm van snoepjes, zal dan tot het verleden gaan behoren, en daarmee de frustraties, die ermee gepaard gaan bij zowel de winkelier als bij de klant.

Er zijn volgens de bewindsman voldoende munten besteld, waarvan het tweede deel binnen niet al te lange tijd ook in Suriname zal zijn.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDe Centrale Bank van Suriname zal schaarste aan munten opheffen