Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Santokhi noemt beloofde bonus redelijk bedrag

Geplaatst

op

President Chandrikapersad Santokhi 768x432

President Chan Santokhi zegt dat de aan de Surinaamse werknemers beloofde bonus, een redelijk bedrag is. Dat zal binnenkort bekend zijn. De extra ondersteuning aan onder andere ambtenaren wordt betaald uit het geld waarmee de regering de rente van 26 miljoen US-dollar aan het Oppenheimer Fonds zou moeten betalen. De regering achtte het niet verantwoord om in Suriname’s  precaire economische situatie zo een groot bedrag aan schuldeisers te geven. 

President Santokhi zegt nadrukkelijk dat een ieder de bonus krijgt.  “Eenieder krijgt, let wel een ieder krijgt, dus alle werknemers, niet alleen ambtenaren, ook de werknemers in de private sector.” Het ligt in de bedoeling dat ook de ijsman,  de marktverkoper en  de taxichauffeur bedacht worden met de bonus.

De regering heeft drie maanden geleden een lege staatskas aangetroffen en een schuld van 4 miljard  overgenomen, maar in twee maanden tijd ervoor heeft gezorgd dat salarissen, pensioenen,  de algemene oudedagsvoorziening,  kinderbijslag en de  financiële bijstand  uitbetaald konden worden die met ingang van 1 november zelfs ook zijn verhoogd dankzij prudent en zuinig beleid.

De president zegt dat indien de regering door het niet betalen van de rente aan Oppenheimer wat geld overhoudt, het haar plicht is om dat beetje geld terug te geven aan de samenleving die offers brengt. De bonus is bedoeld om de nood binnen de samenleving te lenigen. Aan de hand van de evaluatie van de bonusronde in november wordt er in december weer een bonus gegeven.  –  culturu.com

7 Reacties
7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Stanga
maandag 9 november 2020 00:47

Ik las het volgende: “De extra ondersteuning aan onder andere ambtenaren wordt betaald uit het geld waarmee de regering de rente van 26 miljoen US-dollar aan het Oppenheimer Fonds zou moeten betalen. De regering achtte het niet verantwoord om in Suriname’s precaire economische situatie zo een groot bedrag aan schuldeisers te geven.” Is Santokhi compleet gek geworden? Of is het jang-alla-monie-virus van Bouterse ook onder zijn hersenpan door gedrongen? Ik citeer Culturu.com. “De president zegt dat indien de regering door het niet betalen van de rente aan Oppenheimer wat geld overhoudt, het haar plicht is om dat beetje geld terug te… Lees verder »

Stanga
maandag 9 november 2020 00:49

Wat een gelul. Als je uitstel van betaling van jou schuldeiser krijgt, terwijl je al voor de tweede keer het aflosbedrag en of rente niet kan betalen. Hoe haal je het dan in je botte domme hoofd om het niet toereikende termijnbedrag/rentebedrag weg te geven? Was het niet beter om dat bedrag op te sparen en toe te voegen aan de volgende aflossing? Santohki zegt: “Een ieder krijgt wel iets van de bonus ook als je geen ambtenaar bent.” Dat worden aalmoezen. Moeten de mensen daar blij mee zijn? De Surinaamse bevolking wordt medeplichtig gemaakt aan nodeloos potverteren. Santohki en… Lees verder »

Stanga
maandag 9 november 2020 00:53

Als het IMF dan ziet dat deze regering een aflossingsbedrag (ook al is het niet compleet) uitgeeft aan een onnodig onafhankelijkheidsfeest en een onverdiende kerst & nieuwjaarsfeest en ook een ambtenaren loonsverhoging in januari 2021. Dan zullen ze bij het IMF en Lazard zich afvragen wat voor punt@olo land Suriname is.
Welke freubel diploma’s hebben Santokhi’s economen behaald?
Zwem en klaasje-over economie diploma’s?
O my god. Dong kaw en sopiejang e draai na kondre.

De Vrije Surinamer
zaterdag 14 november 2020 23:13

Santhokie en zijn team ontberen.een hoop kennis en praten maar zichzelf steeds tegen. Out of the blue ga je een bonus toekennen aan het volk. Je dient een begroting in, waar daar niets over staat. Weten ze wel wat een begroting is en waarom en waarom het voorgenomen beleid moet worden vastgelegd? Eerst geef je aan dat je het geld teveel vindt om een schuldeiser te betalen, wat een denkpatroon. Maar goed. Dan zeg je dat uit het geld dat over is gebleven van de betaling je het volk een bonus geeft. Dat betekent dat je dus wel wat hebt… Lees verder »

Robb
zondag 15 november 2020 03:11

Stanga en de Vrije Surinamer hebben beiden volkomen gelijk.

Als toevoeging;
Om een land te kunnen besturen moet je beschikken over leiderschapskwaliteiten. Hiervan is een groot deel het geven goed voorbeeld. Leading by example. Daarnaast moet je deskundigheid om je heen verzamelen die je kunnen en mogen weerspreken. Over een goed werkende etisch en moreel kompasbeschikken .Transparant en consequent handelen. Zelfs de schijn van nepotisme vermijden. Eigen zwakheden erkennen.

Op grond van het bovenstaande, kunnen we inmiddels vaststellen dat de Sheriff en zijn Deputy niet over benodigde kwalificaties beschikken. En dat beide gedevalueerd zijn in Moreel en Etisch opzicht

Joshua
maandag 16 november 2020 18:05

“Chan Santokhi zegt dat de aan de Surinaamse werknemers beloofde bonus, een redelijk bedrag is.” Afleidend gebabbel Chan. Afleidend om het hieronderstaande stukje uit deze krant minder erg te doen lijken? # Uit Culturu.com # “De extra ondersteuning aan onder andere ambtenaren wordt betaald uit het geld waarmee de regering de rente van 26 miljoen US-dollar aan het Oppenheimer Fonds zou moeten betalen” O my Goddddd !! Ik heb dit artikel een paar keer helemaal overgelezen maar zie de logica van Santohki’s beslissing en bijbehorende verklaring nog steeds niet in. Ik hoef toch geen economie te hebben gestudeerd om te… Lees verder »

Joshua
maandag 16 november 2020 18:07

Deze “bonus” is gewoon een verkapte pakket in de trant van de voedselpakketten van Bouterse. Echt waar Santokhi? Echt waar? Denkt Santokhi dat wij als bevolking echt zo onnozel en achterlijk zijn? Santohki deed net als de Engelsen een paar honderd jaar geleden deden, bij de Amerikaanse inheemsen (indianen). Door te proberen bij ze in de gunst te komen met goedkope kraaltjes en spiegeltjes. Nee dit zit mij niet lekker. Het is het gevoel die bij elk huishouden elke einde van de maand weer naar boven komt. “Lukt het mij deze keer om mijn vaste en variabele schulden te betalen?”… Lees verder »

Suriname

De Link voor de Srefidensi Bonus is Bekend!!!

Geplaatst

op

Srd (1)

Hieronder volgt een bekendmaking van het ministerie van Financiën betreffende de registratie voor de Srefidensibonus voor de Surinamers die in geen van de genoemde categorien vallen. Deel het alstublieft en zegt het voort!

Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft vandaag de registratielink voor de Srefidensi en Owru Yari enveloppe gelanceerd. Dit vond plaats op het hoofdkantoor van het Ministerie.

Deze online registratie is NIET van toepassing op de volgende categorieën:

Personen jonger dan 21 jaar
AOV’ers
Personen die reeds financiële bijstand genieten
Ambtenaren
Personen in dienst bij overheidsinstellingen
Personen in dienst van parastatalen
Personen werkzaam bij particuliere bedrijven
Bus vergunninghouders, chauffeurs en boothouders geregistreerd bij het Ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme
Bus- en boothouders geregistreerd bij het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en
Cultuur

Dit, omdat de financiële tegemoetkoming voor bovengenoemde categorieën samen met het maandelijks loon of de uitkering wordt gestort.

Alle andere personen zullen zich via onderstaande link kunnen registreren:

https://financien.sr/srefidensi/enveloppe/

Let wel, dat personen die meer dan SRD 12.500,- bruto per maand verdienen geen financiële tegemoetkomingen ontvangen.

 

Tot zover de bekendmaking van het ministerie van Financiën betreffende de registratie link voor de Srefidensi Bonus  –  culturu.com

Lees verder

Suriname

Guyanese president Irfaan Ali gearriveerd in Suriname

Geplaatst

op

Guyanese President Aangekomen

Irfaan Ali, de president van buurland Guyana, is gisteren gearriveerd in Suriname. Het Guyanese staatshoofd is samen met first lady, Arya Ali, en zijn delegatie geland op de Johan Adolf Pengel International airport. De president vertoeft in het land in het kader van 45 jaar staatkundige onafhankelijkheid.

Op Zanderij is president Ali ontvangen door onder andere minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken en de districtscommissaris van Para, Marlene Joden.

Later vandaag zal president Ali ontvangen worden door president Chan Santokhi. Hierna zal er een persmoment zijn met beide presidenten. Suriname en Guyana hebben reeds jarenlang een bilaterale samenwerking.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen