dinsdag 6 december 2022
32.6 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
5
(1)

De betaling bij bus- en boothouders is uitgebleven

lees ook ...

Bewoners Hadassah ontvangen bereidverklaringen

Bewoners van het Hadassah Evangelisch Opvangcentrum hebben hun bereidverklaringen ontvangen. In februari dit jaar hebben bewoners tijdens een bezoek aan de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA),...

De Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS) heeft de opgeschorte acties vanaf vrijdag hervat, omdat de regering afspraken niet is nagekomen.  Twee weken geleden zou de reguliere betaling over juni  overgemaakt worden. Iwan Woon, OBS ondervoorzitter, zegt  dat de bus- en boothouders helaas nog niet over hun geld beschikken. Hierdoor zullen zij geen dienst verlenen

Na de aankondiging van de actie werd Woon gebeld  door Fariyal Renfurm, directeur van het Nationaal Vervoerbedrijf (NVB), die hem meedeelde dat de betaling van juni uiterlijk de volgende week vrijdag plaats zal vinden.  “Ik kan daar op niet afgaan meer toch. Je hebt me eerder ook al gezegd dat het twee weken geleden zou gebeuren en nu zijn we hier,” volgens Woon.

Woon zegt  dat een deel van de leden nog achterstallige Covid-gelden moet ontvangen, vanaf 2020, voor het transporteren van verplegend personeel. De overheid maakt volgens hem  een routine van de late betaling. “We kunnen dat niet meer pikken. Wat dat zaakje nog erger gemaakt heeft, is die benzine verhoging. We hebben geen geld om maar te blijven voorschieten,” benadrukt Woon.

Met de overheid is overeengekomen, dat het  verschil van de benzineverhoging in het rekenmodel  verwerkt zal worden. “Maar wanneer dit geëffectueerd gaat worden, is weer een ander probleem”. Vanaf september zullen  er nieuwe tarieven gehanteerd worden. De OBS-trekker hoopt dat ook de huidige benzineprijzen al  in zijn gecalculeerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDe betaling bij bus- en boothouders is uitgebleven