dinsdag 23 april 2024
25 C
Paramaribo
3.6 C
Amsterdam
5
(1)

De Belastingdienst helpt bedrijven registreren voor BTW

lees ook ...

China scheldt oude schulden van Suriname kwijt na succesvol ...

Minister Albert Ramdin, die deel uitmaakte van de presidentiële delegatie tijdens het staatsbezoek aan de Volksrepubliek China, heeft aangekondigd dat de schuldherschikking met China op technisch nive...

De Belastingdienst Suriname biedt vanaf donderdag 01 december ondersteuning aan klanten die zich willen registreren voor de BTW, door middel van kiosken in het kantoor aan de van Sommelsdijckstraat 27-29. Deze service is voor klanten die beperkte of geen toegang hebben tot internet en klanten die assistentie nodig hebben bij de bediening van de computer. 

Klanten kunnen van maandag tot en met vrijdag van 8:00u tot 14:00u gebruik maken van de service. Hiervoor hebben ze de volgende documenten nodig: een KKF-uittreksel, vergunning of contract en een identiteitsbewijs. Belangrijk is ook dat de klant een emailadres heeft. Klanten worden door medewerkers van de Belastingdienst begeleid bij hun registratie.

De BTW-registratie is vanaf 01 november jongstleden gestart en gebeurt volledig online. De registratie is verplicht voor ondernemers die per kalenderjaar een omzet hebben van meer dan 01 miljoen SRD of voor ondernemers die dat verwachten voor het komend jaar. De verplichte registratie moet voor 01 januari 2023, de datum waarop de BTW ingaat, afgerond zijn. Ook ondernemers die een lagere omzet hebben, mogen zich vrijwillig registreren via het online portaal.

Het is de bedoeling dat er op kort termijn meerdere kiosken komen op verschillende locaties, ook buiten Paramaribo.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDe Belastingdienst helpt bedrijven registreren voor BTW