zaterdag 28 januari 2023
22.2 C
Paramaribo
4.4 C
Amsterdam
5
(1)

De band met Ghana worden aangehaald

lees ook ...

Dengue-infecties in Suriname vertonen stijgende lijn

In Suriname is het aantal personen met dengue aan het stijgen. Dit heeft het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) gemeld. De positieve gevallen zijn vooral te merken in Paramaribo-Noord en Kwatt...

De Minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), Albert Ramdin heeft vandaag 27 april vanuit Houston, USA, een kennismakingsgesprek gehad met Minister Shirley Ayorkor Botchwey, van Buitenlandse Zaken en Regionale Integratie van de Republiek Ghana. Beide ministers erkenden dat de relatie tussen de beide landen een unieke is, die ver teruggaat in de historie Ghana en Suriname.

Alle Afro Surinamers hebben verre familierelaties in Afrika en bepaalde cultuuruitingen zijn nog Afrikaans. De marrons hebben veel culturele gebruiken uit Afrika behouden, maar ook onder de in de stadsdistricten opgegroeide Afro Surinamers zijn er nog culturele gebruiken uit Afrika zoals de verschillende brafu’s,(dikke gebonden soep), tomtom van bananen voor in de brafu, en de babymassage zijn enkele voorbeelden. Het ligt in de bedoeling van de ministers om in het kader van de versteviging van de bilaterale relaties ook de culturele samenwerking op een gestructureerde manier verder inhoud te geven.

De ministers Ayorkor en Ramdin zijn overeengekomen om de samenwerkingsagenda in de komende maanden te evalueren en uit te breiden, zodat met name op het stuk van de politieke consultaties en economische samenwerking regelmatig overleg kan plaatsvinden. Minister Ramdin heeft zijn collega uitgenodigd Suriname te bezoeken en de intentie is om nog voor eind van het jaar dit bezoek te realiseren. Er wordt ook naar gestreefd een diplomatieke missie in ons land te realiseren. Suriname heeft sinds april 2019 een volwaardige ambassade in Ghana.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDe band met Ghana worden aangehaald