maandag 6 februari 2023
25.5 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
0
(0)

De airstrips in het binnenland aanpakken

lees ook ...

Politie sluit supermakten die 02 uur in de ochtend nog open ...

Een gemengd eenheid van de politie heeft in de vroege ochtend van zondag 29 januari 2023 op twee locaties aan de Pater Weidmanstraat kordaat opgetreden tegen twee supermarkthouders op no. 90 en no. 56...

De airstrips in het binnenland zijn aan rehabilitatie toe. De landingsbanen en de andere faciliteiten moeten worden hersteld. Enkelen  lopen zelfs onder water en kunnen alleen bij “droog weer” gebruikt worden. Ze horen afgestemd  te worden op ons klimaat. Het toerisme moet op deze manier ook gestimuleerd worden volgens Transportminister Albert Jubithana. .

De lokale airlines betalen SRD.5,- om te landen en te stijgen op deze airstrips. Hierin wordt wettelijk verandering gebracht. Het verdienmodel voldoet niet meer. De middelen die worden binnengehaald zijn absoluut niet voldoende om  de landingsbanen en de bijbehorende faciliteiten te onderhouden. Dit deelde  de Transportminister desgevraagd mee. Ook voor gebruikmaking van het vliegveld te Zorg en Hoop wordt hetzelfde lage tarief betaald.

Deze bijdragen zullen zeker aangepast worden, zodat de airstrips onderhouden kunnen worden. Asfaltering van de vliegvelden is nu nog niet aan de orde. Er komt een plan om deze zaken structureel aan te pakken. Alles moet “uitgelijnd” worden, zodat de aanpassing volgens  een presidentieel  besluit kan geschieden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDe airstrips in het binnenland aanpakken