dinsdag 27 februari 2024
26 C
Paramaribo
3.7 C
Amsterdam
5
(2)

De 8ste januari snoepreisje naar India

lees ook ...

Voorzitter Pensioenraad pleit voor automatische indexering v...

Marius Karioredjo, voorzitter van de Pensioenraad, benadrukt de noodzaak van automatische indexering van pensioenen, aangezien het huidige minimum pensioen van SRD 1350 per maand op basis van het mini...

President Santokhi reist op 08 januari 2023 af naar India, waar hij zal deelnemen aan de Global Investors Summit(GIS). Op 09 januari is het de diasporadag waar President Irfaan Ali de hoofdgast zal zijn. De Guyanese economie staat vandaag aan de dag hoog op de lijst van percentuele vooruitgang. De Pravasi Bharatya Divas- conventie wordt van 08 tot 10 januari gehouden in Indore Centraal India.

Tijdens de Pravasi Bharatya Divas conventie wordt de terugkeer van Mahatma Ghandi uit Zuid Afrika in 1915 herdacht en wordt de bijdrage van de Indiase diaspora aan India gevierd. Deze conventie wordt om de twee jaar van 07 tot 09 januari in een andere stad van India gehouden.

Dit is allemaal een hele mooie gebeurtenis, die Suriname niet zou willen missen, maar het is toch wel vreemd dat er nog niet officieel aan de bevolking is medegedeeld dat dit bezoek zal plaatsvinden, gezien het feit dat het niet te vinden is op de site ‘de Boodschap’ van de regering, terwijl er al een tijdje sprake van is. We moeten nog zien of ze met een grote delegatie gaan of maar met twee of drie personen, gezien de slechte economische situatie waarin Suriname zich bevind. We zullen zien hoeveel liefde zij voor hun medemensen hebben en of dat gebabbel van onze President over verlichtingsmaatregelen wel gemeend is. De achtste zullen wij zien met hoeveel man ze naar India gaan.

 

Er is ook een aanvraagformulier naar buiten gekomen waarop een bedrag van bijna US 700,000 staat dat moet worden vrij gegeven. Dit formulier zou van het kabinet van de president komen. Er wordt wel aldoor gezegd als deze zaken naar buiten komen dat ze fake zijn, maar dat is nu eenmaal de gewoonte.

Het geval is, dat US 700.000 veel Surinaamse mensen weken honger en ongezond eten zou kunnen besparen, want als je dagen lang alleen maar witte rijst eet, is dat bijzonder ongezond. En dat is geen unicum in Suriname, als er tenminste rijst in huis is. Rijst kost al SRD30 per kilo en een liter olie minstens SRD85, een pakje kip van een pond al SRD100 en bosje groenten SRD 25. Er zijn vele Surinamers die het minimumloon van SRD3000 verdienen en zelfs minder, die ook nog huren van minstens SRD 2000 moeten betalen! Wij volgen de bewegingen van onze regering, die vaak het tegendeel van hun uitspraken bewijzen, op de voet.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

7 REACTIES

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDe 8ste januari snoepreisje naar India