zondag 23 juni 2024
30 C
Paramaribo
20.7 C
Amsterdam
0
(0)

Dc’s spelen cruciale rol in verkiezingen 2025 voorbereidingen

lees ook ...

Verkeersvlaggen overhandigd aan KPS voor verkeersveiligheid

Op 17 juni 2024 ontving de afdeling Verkeer van het Korps Politie Suriname (KPS) acht verkeersvlaggen, gedoneerd door de Lions Club Paramaribo Central met steun van Haukes NV. Deze vlaggen zijn bedoel...

Het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft op 7 juni 2024 een plenair overleg gehouden met de districtscommissarissen (dc’s) in het Lalla Rookh gebouw over de voorbereidingen van de verkiezingen van 2025. “We zijn heel blij dat jullie hier zijn, omdat dit heel belangrijk is nu wij het traject van het raamwerk waarbinnen de verkiezingen moeten plaatsvinden in orde hebben, met name de Kiesregeling,” zei directeur Mohamad Eskak tijdens zijn toespraak.

Bij deze gelegenheid waren ook Gerardo Noto, UNDP Resident Representative in Guyana en Suriname, de leden van het Managementteam Verkiezingen, de focal points van de dc’s en de coördinatoren en leden van drie verkiezingswerkgroepen aanwezig. De Biza-directeur onthulde dat er een digitaal platform in ontwikkeling is waar alle belangrijke actoren elkaar kunnen ontmoeten om de verkiezingsprocessen van de nieuwe Kiesregeling efficiënter en beter te integreren.

Een andere belangrijke gebeurtenis is dat Biza toestemming heeft gekregen om stembureaupersoneel online te werven. UNDP Resident Representative Gerardo Noto beschouwt dit als een grote stap vooruit in de modernisering van het verkiezingsproces. Hij hoopt hiermee een inclusievere representatie van de Surinaamse bevolking te bereiken.

Tijdens de presentaties werden de dc’s geïnformeerd over de verschillende activiteiten die in hun district zullen worden uitgevoerd en waarbij ondersteuning is gewenst. Michaël Kromodimedjo, coördinator van werkgroep Kiezerslijsten, gaf aan dat de dc’s verantwoordelijk zullen zijn voor het identificeren van de locaties van de voorlopige Terinzagelegging (VTIL) en de wettelijke Terinzagelegging (WTIL) van de kiezerslijsten in hun districten.

Kisoor Maharadjdin, coördinator van de werkgroep Straatnaamborden en Huizennummering, benadrukte dat de ondersteuning van de dc’s cruciaal is voor correcte adressering van de burgers. Daarnaast zullen de dc’s ook de oriëntatie en inventaris van de stembureaus moeten uitvoeren in samenwerking met de werkgroep Legger. De kosten van de activiteiten van de werkgroepen in de verschillende districten zullen door de dc’s worden begroot en verwacht wordt dat deze zo snel mogelijk worden ingediend.

De dc’s zijn overwegend positief over de informatie die ze hebben ontvangen over de voorbereidingen voor de verkiezingen van 2025. Ondanks hun zorgen over de tijdsduur, erkennen zij het belang van deze bijeenkomsten. Zij benadrukken het belang van nauwkeurig adresseren en nummeren van huizen om ervoor te zorgen dat alle burgers hun stem kunnen uitbrengen.

De dc’s zijn ondanks de uitdagingen vastberaden en optimistisch en bereid hard te werken om de verkiezingen vlot en transparant te laten verlopen. “Laten wij allemaal kennis dragen van de nieuwe Kiesregeling en ervoor zorgen dat alle bestuursambtenaren de relevante informatie hebben,” aldus dc Ricardo Bhola van Paramaribo-Noordoost.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDc’s spelen cruciale rol in verkiezingen 2025 voorbereidingen