dinsdag 7 februari 2023
25.2 C
Paramaribo
3.1 C
Amsterdam
0
(0)

Dc’s ontevreden over besluit afgifte Covid-dispensatiebrieven

lees ook ...

Filipijnse neonatale verpleegkundigen in Suriname

Het ministerie van Volksgezondheid, de directie van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) en een vertegenwoordiging van de kinderartsen van het AZP hebben op 15 juli 2022 een overleg gehad dat gi...

Districtscommissarissen (dc’s) zijn er niet gelukkig mee dat ze geen Covid-dispensatiebrieven meer mogen verstrekken. Volgens een bekendmaking van het Korps Politie Suriname (KPS) vervallen de brieven die door de burgervaders en –moeders zijn uitgegeven morgen. De dc’s vinden dat wettelijk een dc een bevoegde persoon is in een district om te handelen bij calamiteiten.

Volgens hun passen het coronavirus en de gevolgen daarvan in dat kader. Er is zaterdag hierover gesproken tijdens een Zoommeeting van de dc’s. Shafiek Goelaman, deken der dc’s en burgervader van Wanica Zuidoost, benadrukt dat het geen aanval is tegen de justitiële autoriteiten.

Vooral de dc’s van agrarische districten zoals Coronie, Commewijne, Nickerie, Saramacca en Wanica hebben moeite met de kwestie, omdat sommige landbouwers zich niet digitaal hebben geregistreerd, omdat ze het niet kunnen doen. De dc’s vinden dat vanwege de zware financiële situatie waarin het land verkeert, economische activiteiten niet belemmerd moeten worden. Ze vinden dat het besluit teruggedraaid moet worden. Er zal nog overleg worden gevoerd hierover.

Volgens de politie zijn er veel dispensatiebrieven verstrekt en zou er aardig wat zijn misgegaan. In Suriname geldt al geruime tijd een avondklok. Sinds kort is de avondklok door de week van 21:00 tot 05:00 uur en vrijdag tot en met zaterdag 19:00 tot 05:00 uur.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDc's ontevreden over besluit afgifte Covid-dispensatiebrieven