dinsdag 30 mei 2023
31.3 C
Paramaribo
14.6 C
Amsterdam
0
(0)

Dc’s Marowijne willen meer inzet politie en brandweer

lees ook ...

Leerlingen Alexander Sweetschool leren planten bij LVV

De leerlingen van de Alexander Sweetschool hebben op woensdag 24 mei een bezoek gebracht aan het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), waar ze hebben geleerd hoe ze planten kunnen verbo...

De districtscommissarissen (dc’s) van Marowijne-Zuidwest en Noordoost vragen meer zichtbaarheid van zowel de politie als de brandweer in het gebied. Dit kwam naar voren tijdens een formeel kennismakingsbezoek van de minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, aan Moengo en Albina. Volgens burgermoeder Olivia Domini van Marowijne-Zuidwest stormt het van de klachten over het functioneren van de politie, vooral in Moengo en omgeving.

Als burgers klagen, moet er extra aandacht daaraan worden besteed. De naleving op de Covid-19-maatregelen en de controle daarop laat veel te wensen over. Gelet op de nonchalante houding van de bewoners is het voor dc Domini echt de bescherming van God dat de samenleving bespaard is gebleven van een uitbraak van de pandemie. Zij maakt zich zorgen en doet via de Juspol-minister ook een beroep op het Ministerie van Volksgezondheid voor meer informatie over de voorzorgsmaatregelen om de besmetting te minimaliseren.

Dc Clyde Hunswijk van Marowijne-Noordoost heeft de minister gevraagd om de controlepost bij het Marwina ziekenhuis beter te bemannen, zodat er optimale controle daar kan plaatsvinden. Ook de naleving van de Covid-19-maatregelen en de grenskwestie baart de dc zorgen. Aan de minister hebben zij duidelijk gemaakt dat de politie en brandweer zichtbaarder moeten zijn.

Samen met de minister en de delegatie is er gebogen over de problemen op het gebied van veiligheid in het district Marowijne. Huisvesting, logistiek, maar ook de onderbezetting bij de politie en de brandweer zijn allemaal zaken die onder andere aan de orde zijn gekomen.

De politie van Moengo is zeer dringend aan een nieuwe werklocatie toe. Het huidig gebouw waarin zij nu vertoeven is niet representatief. Minister Amoksi zal er werk van maken dat het multifunctionele gebouw waarin zowel de politie als brandweer gehuisvest worden, wordt afgebouwd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDc's Marowijne willen meer inzet politie en brandweer