maandag 24 juni 2024
30 C
Paramaribo
16.1 C
Amsterdam
0
(0)

DC’s dienen districtsplannen in bij minister Emanuel

lees ook ...

Chinese delegatie bezoekt ministerie van ROS

Op 20 juni bracht een delegatie uit de Volksrepubliek China, onder leiding van Zhang Hongguo, vicevoorzitter van het Permanent Comité van het Wenzhou Gemeentelijk Volkscongres, een bezoek aan minister...

Nadat de districtscommissarissen van de verschillende districten hun districtsplan hadden ingediend, heeft minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling in Sport,  ondernemers uit alle 10 districten opgeroepen om op 31 maart, de plannen van de districten te komenondersteunen. 

De indiening vond uiterlijk op de laatste dag van de maand maart plaats, conform de wettelijke bepalingen inzake de Wet Regionale Organen. Dit jaar werden de DC’s in het LalaRookh gebouw door de leiding van het ministerie ontvangen.

Bij de formulering van de districtsplannen wordt er voor een groot deel gekeken naar inzichten vanuit de plaatselijke gemeenschap. In samenspraak met de verschillende ressortsraden worden aandachtspunten besproken en krijgt de gemeenschap de gelegenheid tijdens de gebruikelijke hoorzittingen hun visie en voorstellen naar voren te brengen, waarna het plan door het Ministerie van ROS verder begeleid, zodat de realisatie daadwerkelijk van de grond komt.

De districtsbegrotingen worden eind mei ingediend. ROS minister Emanuël, is bekend met dit traject. De minister is ook eerder DC geweest en sprak tijdens de indiening over de praktische ervaringen en uitdagingen waarmee de districtscommissarissen worden geconfronteerd . “Er is een aantal punten dat steeds weer in de plannen wordt opgenomen, maar tot heden niet zijn aangepakt” zei de minister op die dag.

Toch blijft de bewindsvrouw bij het standpunt dat de districten voldoende potentie hebben om de ontwikkeling per district voor een groot deel op gang te brengen. Ze haalde tijdens haar toespraak twee bijzondere factoren aan, die moeten worden meegenomen, zodat de commissariaten meer uitvoeringscapaciteit kunnen opbouwen. Minister Emanuël zoomde in op de inbreng van ondernemers in de districten en hoe de plaatselijke gemeenschap voor een groot deel kan meehelpen.

Minister Emanuël gaf verder aan dat wanneer een districtsplan wordt ingediend, een ieder verwacht dat de middelen beschikbaar gesteld zullen worden om de plannen uit te voeren. Echter loopt het in de praktijk vaak anders. “Desondanks wil ik u beloven dat de plannen niet zullen belanden in mijn lade en ik mijn uiterste best zal doen deze plannen voor te houden aan mijn collega’s in de Raad van Ministers. De burgers willen tastbare zaken zien en er is genoeg aangehaald wat prioriteit geniet binnen de districten en dat het tijd wordt dat we gaan naar het uitvoeren van deze projecten,” aldus de minister.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDC's dienen districtsplannen in bij minister Emanuel