zondag 29 januari 2023
27.2 C
Paramaribo
5.4 C
Amsterdam
1
(1)

DC Winter bezoekt onder water gelopen gebieden

lees ook ...

Baarmoederhalskanker nog steeds belangrijke doodsoorzaak ond...

Januari is Baarmoederhalskanker Bewustwordingsmaand met als doel om het bewustzijn over dit type kanker en HPV-vaccinatie te vergroten. Dit jaar wordt gefocust op het beëindigen van baarmoederhalskank...

Districtscommissaris Maikel Winter van Coronie bezocht op dinsdag 26 mei 2021 de door wateroverlast getroffen gebieden in het district ter oriëntatie. Alle ressorten werden bezocht. De oorzaak van de grote wateroverlast bleek een breuk te zijn in de waterkerende dam in het achterland van Coronie. De burgervader heeft in Ingi Kondre in het ressort Welgelegen onmiddellijk de lozingen laten opschonen door Surzwam, die ook ondersteuning  aanbood.

Vandaag, woensdag 26 mei worden 200 palen verzameld die gebruikt zullen worden om de breuk te dichten. De lokale gemeenschap van het ressort Welgelegen heeft hiervoor de volle ondersteuning toegezegd. De heer Sedoc van de afdeling ontwatering van het ministerie van Openbare Werken die er ook bij bij was, zei er alles aan te zullen doen om ervoor te zorgen dat het overtollige water afgevoerd wordt uit de bewoonde gebieden.

De districtscommissaris zei de  ressortleider van LVV Coronie te zullen instrueren om een oriëntatie te doen bij de mensen die schade hebben geleden aan hun landbouwgewassen en vee. Tijdens de veldoriëntatie ontmoette de delegatie ook parlementariër Remie Tarnadi tegen, die ook een veldbezoek deed. Tarnadi merkte op dat er niet tegen de natuur gevochten kan worden. De gemeenschap zal nog een beetje geduld moet betrachten terwijl er wordt gewerkt aan de oplossing voor het probleem.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDC Winter bezoekt onder water gelopen gebieden