maandag 15 augustus 2022
23.9 C
Paramaribo
25.8 C
Amsterdam
1
(1)

DC Winter bezoekt onder water gelopen gebieden

lees ook ...

Farmers Defence Force toont ‘goede wil’

Boerenbelangenvereniging Farmers Defence Force (FDF) hoopt door hun houding het kabinet in de juiste richting te stimuleren. Volgens voorman Mark  van den Oever wil men een nieuw plan om de stikstofcr...

Districtscommissaris Maikel Winter van Coronie bezocht op dinsdag 26 mei 2021 de door wateroverlast getroffen gebieden in het district ter oriëntatie. Alle ressorten werden bezocht. De oorzaak van de grote wateroverlast bleek een breuk te zijn in de waterkerende dam in het achterland van Coronie. De burgervader heeft in Ingi Kondre in het ressort Welgelegen onmiddellijk de lozingen laten opschonen door Surzwam, die ook ondersteuning  aanbood.

Vandaag, woensdag 26 mei worden 200 palen verzameld die gebruikt zullen worden om de breuk te dichten. De lokale gemeenschap van het ressort Welgelegen heeft hiervoor de volle ondersteuning toegezegd. De heer Sedoc van de afdeling ontwatering van het ministerie van Openbare Werken die er ook bij bij was, zei er alles aan te zullen doen om ervoor te zorgen dat het overtollige water afgevoerd wordt uit de bewoonde gebieden.

De districtscommissaris zei de  ressortleider van LVV Coronie te zullen instrueren om een oriëntatie te doen bij de mensen die schade hebben geleden aan hun landbouwgewassen en vee. Tijdens de veldoriëntatie ontmoette de delegatie ook parlementariër Remie Tarnadi tegen, die ook een veldbezoek deed. Tarnadi merkte op dat er niet tegen de natuur gevochten kan worden. De gemeenschap zal nog een beetje geduld moet betrachten terwijl er wordt gewerkt aan de oplossing voor het probleem.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDC Winter bezoekt onder water gelopen gebieden