zondag 14 augustus 2022
28.7 C
Paramaribo
30.9 C
Amsterdam
0
(0)

Dc vraagt electriciteit voor uitvaartcentrum Uitkijk

lees ook ...

Noodsituatie SEH; zoveel mogelijk drinken bij diarree

De regering, de Nationale Ziekenhuisraad (NZR), kinderartsen, Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG), de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (PAHO) en andere deskundigen, hebben tijdens het spoedove...

In Jarikaba werd maandag het startsein gegeven tot het brengen van water naar het gebied. De Shabier Ishaakweg is ongeveer drie kilometer lang, maar alleen de eerste driehonderd meter is voorzien van water. Volgens Marlon Oosterling  van de Surinaamse Waterleidingmaatschappij moet de rest van de weg binnen twee dagen voorzien zijn.

Bansi-Doerga districtscommissaris van het gebied, is zeer ingenomen met het initiatief van de regering. Nu wordt er dagelijks gecremeerd op het oord. Ook vanwege de pandemie is schoon water heel belangrijk. De bugermoeder  vindt ook, dat de aanleg van waterleiding  het gebied als geheel ten goede zal komen. Het is een gebied met landbouwpercelen..

Mensen waren weggetrokken, omdat zij waterleiding en elektriciteit moesten ontberen. Zij heeft daarom ook gevraagd dat de elektriciteitsnet wordt doorgetrokken van het pompgemaal tot het crematieoord.  Robby Gadjradj, voorzitter van het Shabier Isaak-uitvaartsoord was ook aanwezig bij de ceremonie.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDc vraagt electriciteit voor uitvaartcentrum Uitkijk