maandag 5 juni 2023
24.2 C
Paramaribo
16.1 C
Amsterdam
5
(2)

DC Saramacca oriënteert zich in ondergelopen gebieden

lees ook ...

Granman vraagt ingrijpen DNA-voorzitter bij arrestatie Asawi...

Het grootopperhoofd der Saramaccaners, Albert Aboikoni, heeft middels een brief aan parlementsvoorzitter Marinus Bee gevraagd om zijn invloed aan te wenden en zich in te zetten voor de onmiddellijke v...

Mevr. Sherin Bansi-Durga, districtscommissaris van Saramacca, heeft vanmorgen een bezoek gebracht aan enkele van de gebieden die door de zware regens van de afgelopen dagen onderwater zijn gelopen in het district.

De plaatsen die zijn bezocht zijn de Debie Sahaiweg, de 5e Rijweg, Leiding 5 en 6 die afwateren in het Saramaccakanaal. Ondanks het feit dat het kanaal langs de Commissaris Weytingweg goed is onderhouden door de bestuursdienst heeft dit niet kunnen voorkomen dat het gebied onder water liep vanwege de geringe bergingscapaciteit van het Saramaccakanaal.

Zodra de Saramacca rivier het toelaat, wordt de schutsluis te Creola opengemaakt. De afgelopen dagen is de waterstand in de rivier hoger geweest dan in het kanaal.
De overige gebieden in het district zijn tot nu toe vanwege de goed onderhouden lozingen en kanalen nog gespaard gebleven.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDC Saramacca oriënteert zich in ondergelopen gebieden