zaterdag 2 maart 2024
31 C
Paramaribo
11.4 C
Amsterdam
4.7
(3)

Dc Nickerie bezorgd over zelfmoordgevallen onder jongeren

lees ook ...

Verraad op verraad

Pakitow, roepnaam van actievoerder en politicus Stefano Biervliet (27), is groot onrecht aangedaan. Ondanks dat hij nooit een misdaad begaan heeft en uitsluitend mensen heeft opgeroepen om op te komen...

De burgermoeder van Nickerie, Senrita Gobardhan, vindt dat suïcide in haar district, vooral onder jongeren, zorgwekkend is. Daarom is ze van mening dat het onderwerp suïcidaliteit in het kader van de bewustwordingscampagne over kinderrechten, bespreekbaar moet worden gemaakt. Ze pleit voor meer voorlichting en initiatieven vanuit het ministerie ter suïcidepreventie.

De districtscommissaris sprak tijdens het bezoek van de kinderrechtenkaravaan van het ministerie van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) aan het district. Onder het thema: ‘Ook ik heb recht op kinderbescherming’ hebben de kinderen middels presentaties, zang en spel de universele rechten van kinderen uitgedragen.

De kinderen zijn bij deze gelegenheid ook toegesproken door een psycholoog, Simone Goodett, die de kinderen handvatten heeft gegeven hoe om te gaan met stress, depressie, laag zelfbeeld, en sociale angst. Ook de politie heeft van deze gelegenheid gebruik gemaakt om de jongeren voor te lichten over peer pressure en jeugddelicten, maar vooral hoe zij zich niet schuldig moeten maken aan strafbare feiten.

De bijeenkomst met de kinderen was succesvol gezien de actieve participatie en het enthousiasme waarmee de kinderen aan het eind naar huis vertrokken, vervult van de opgedane kennis over kinderrechten.

Minister Steven Mac Andrew was ook deze keer aanwezig en in zijn spreekbeurt benadrukte de minister, dat het wetenschappelijk is aangetoond, dat kinderen die opgroeien met een gevoel van geborgenheid en bescherming, betere prestaties boeken op diverse gebieden dan kinderen die opgroeien met een onveilig gevoel, stress en trauma. Mac Andrew brak daarom wederom een lans voor kinderen in het heel land om onbezorgd te genieten van het kind zijn.

De bewindsman wees daarom op de cruciale rol die plichtsdragers hebben om kinderen te kunnen laten genieten van de diverse rechten, die ze hebben. Het groeiproces van het kind vergt volgens hem continue aandacht van de ouders, leerkrachten en de overheid. Dit is volgens de bewindsman een must voor een positief effect op het functioneren van kinderen op school en op hun schoolprestaties.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDc Nickerie bezorgd over zelfmoordgevallen onder jongeren