Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

DC Nerkust wordt per direct vervangen

Geplaatst

op

Nerkust

De Districts Commissaris(DC) van Paramaribo Noord-Oost Mike Nerkust die uit het kamp van de NDP komt, zou door de Vice President Ronny Brunswijk gehandhaafd worden in zijn functie. Velen in de samenleving waren daar faliekant tegen en de social media stonden vol met posts van boze burgers en er werd opgeroepen tot een protest voor het kabinet van de Vice President.

Nerkust was kort geleden nog in opspraak geraakt omdat hij raad heeft gegeven als DC over het in beheer geven van het Surinaams erfgoed ‘Palmentuin’ aan een stichting, waar de toenmalige first lady voorzitter van was en hij daar tegelijkertijd de penningmeester van was. Dit is belangenverstrengeling en werd niet geaccepteerd door de nieuwe regering.

In een facebook post enkele uren geleden geeft de politieke partij Abop aan zijn facebook volgers aan dat DC Nerkust per direct wordt vervangen. Het bericht is hieronder.

Beste Surinamers,

Bij deze willen wij aangeven dat DC Nerkust per direct wordt vervangen en zich maandag moet aanmelden voor een gesprek.

We hebben uw mening gehoord en stellen deze zeer op prijs. Wij zijn u dankbaar daarvoor want het houdt ons alert. De partij heeft meerdere kandidaten gesignaleerd voor de functie. Er moet nog een keuze worden gemaakt.

Met betrekking tot RVC posten komt er een herevaluatie. In de komende week komt de partijleiding met een statement mbt de stand van zaken.- culturu.com

5 Reacties
5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rama
zondag 16 augustus 2020 01:20

Gelukkig maar dat deze waardeloze paarse figuur wordt vervangen. De rest van ze moeten ook opgedonderd worden, vooral die andy rusland.

Laatst bewerkt op 2 maanden geleden door Rama
Adriaan
zondag 16 augustus 2020 03:26

Het is goed dat hij vervangen wordt, maar hoe staat het met Dhr Misiekaba. Voormalig touw trekken van de NDP.
Die 10 jaar lang tot de harde kern van de NDP behoorde .
Waarom word die man nou gedoogd en zelf binnen gehaald bij de ABOP als een mesias. Laten wij eerlijk zijn. Misiekaba was toch een grotere speler dan Nerkust. De Messi in het politieke arena

Laynel
zondag 16 augustus 2020 05:02

Nerkust is een kleine man die vervangen ze. De Surinaamse mensen roepen harder over misikaba dat horen ze zogenaamd niet. Ze blijven boeven.

stanley westerborg
zondag 16 augustus 2020 11:46

Onbegrijpelijk dat dit nu reeds gebeurt. Aan de betrouwbaarheid van dit regime moet nu reeds getwijfeld worden. Schokkend!! En als het om een hooggekwalificeerde gaat die eerder goed werk heeft verricht en die alsnog een kans verdient zich te herstellen , dan zeg je: vooruit dan maar. Neen, dit is niet te vatten.

Sewgobind
zondag 16 augustus 2020 15:50

Het gaat niet dat Brunswijk nu na het maken van fouten zich moet steeds corrigeerd. Hij is toch bewust van wat de vraag van het volk is geweest en is. Is hij niet bezig met misleidingstactieken om in troebelwater zijn eigen belangen te behartigen zoals zijn vele goudconsessies. De NDP heeft deze tactieken ook toegepast en wil Brunswijk deze methoden met de NDPers voortzetten. Hij wordt nu omringd door de Baracudas die Bouta hadden omringd om hun belangen te behartigen. Laat de staat vanaf nu checken hoeveel gelden Brunsi op zijn rekening zal ontvangen die niet te verantwoorden zullen zijn.… Lees verder »Advertentie

Suriname

Vp Brunswijk: “Greenheart zal vonnis uitvoeren”

Geplaatst

op

Medewerkers Greenheart Group Doen Een Beroep Op De Regering, Want Ze Willen Hun Achterstallig Geld. Foto Directoraat Volkscommunicatie

Greenheart Group zal het door de rechter uitgesproken vonnis moeten uitvoeren. Dit zei vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk gisteren bij het in ontvangst nemen van een petitie. Het houtbedrijf heeft de lonen van 22 medewerkers, ondanks het vonnis van de rechter, niet uitbetaald. De arbeiders moeten geld ontvangen vanaf het moment dat zij buiten functie zijn gesteld. De vp benadrukte dat het buitenlandse bedrijf zich ook dient te houden aan het Surinaams rechtssysteem.

De 22 medewerkers die op basis van arbeidsovereenkomst in dienst zijn van het bedrijf, hebben het verzoek gedaan bij de leiding voor adequate zuurstof/stofmaskers voor het uitoefenen van hun werkzaamheden. Deze maskers zijn nodig vanwege de grote hoeveelheid stofdeeltjes die vrijkomen tijdens het snijden en vervoeren van hout en houtproducten.

Echter heeft het bedrijf dit verzoek afgewezen en als reactie hierop eerst een eenzijdige arbeidsovereenkomst opgesteld, waarbij de werknemers verplicht werden gesteld zich binnen 48 uur op het werk te begeven. De arbeiders hebben vanwege het gevaar voor de gezondheid besloten niet te verschijnen, waarna door het bedrijf aan deze 22 werknemers ontslag werd aangezegd.

De Greenheart Group Werknemers Organisatie heeft een zaak aanhangig gemaakt en werd door de rechter in het gelijk gesteld. Volgens de uitspraak van de rechter moet het bedrijf aan de medewerkers de achterstallige lonen uitbetalen. Omdat het bedrijf hier geen werking van maakt heeft de bond besloten hulp te zoeken bij de regering.

De vp heeft zijn volledige ondersteuning toegezegd en beloofd om op korte termijn samen met de regering te werken aan een oplossing voor deze kwestie, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

STVS heeft vanaf 2016 geen AOV en loonbelasting afgedragen

Geplaatst

op

Stvs

Dat er vanaf 2016 geen AOV en loonbelasting aan de staat zijn afgedragen door de leiding van de Surinaamse Televisie Stichting (STVS) is geen blij nieuws voor het station, dat gisteren zijn 55-jarig bestaan herdacht. In zijn toespraak heeft directeur Raoul Abisoina onder andere gezegd, dat hij van de belastingen een brief hierover heeft ontvangen.

Deze kwestie is een van de aandachtspunten die Abisoina heeft vervat in een document dat is overhandigd aan president Chan Santokhi en vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk.  De STVS-directeur heeft aan de regering een nieuw gebouw gevraagd. Deze belofte zou tien jaar terug zijn gedaan. Echter is daar niets van terechtgekomen. Vp Brunswijk gelooft erin dat het gebouw komt. Zowel de regeringsleider als vp Brunswijk waren vol lof over de staatszender. Het staatshoofd memoreerde de vele programma’s die vroeger werden vertoond.

De vicepresident kan zich nog herinneren dat hij bij de buren met veel moeite door de drukte van andere kinderen, een glimp kon krijgen van de STVS. De staatszender kan volgens president Santokhi grote hoogtes bereiken door mee te gaan met de digitale tijd, waaronder sociale media.

Hij voegde eraan toe dat de STVS ook een platform kan bieden voor artiesten, die momenteel worden getroffen door Covid-19. Frits Pengel, grondlegger van de STVS, tevens de eerste directeur, heeft samen met Glenn Truideman en Shirley Lackin een award ontvangen voor hun bijdrage.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen