dinsdag 7 februari 2023
25.5 C
Paramaribo
0.3 C
Amsterdam
0
(0)

Dc Mendelzoon van Brokopondo wil deze week vuil ophalen in zijn district

lees ook ...

Vijftal moet voor de rechter in zaak begraven vliegtuig

Het Openbaar Ministerie heeft  de verdachten  P.P., R.P. en A.G., die eerder waren aangehouden, en de voortvluchtige J.M. en C.J. gedagvaard om op 15 februari aanstaande voor de rechter te verschijnen...

Stephanie Cheuk-Alam, hoofd Milieu-inspectie van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg is in gesprek geweest met districtscommissaris Ludwig Mendelzoon. Zij vreest dat de ziekte van Weil ruimte kan krijgen door al het opgestapelde vuil in Brokopondo, en de regen.

“Ik zal het ministerie van Openbare Werken de ernst van de situatie over de ophaal en huisvuilverwerking in Brokopondo voorleggen,” zegt zij. Mendelzoon blijft erbij, dat hij samen met de actoren werkt aan een duurzame oplossing. Het vuil blijkt al twee weken te liggen en wordt steeds meer. De burgervader garandeert dat het vuil in de verschillende dorpen, deze week wel wordt opgehaald. De truck geschonken door de vp is nooit gerepareerd, nadat het defect is geraakt.

Ook hoofdkapitein Michel Walden van Klaaskreek informeerde De Ware Tijd dat er nog deze week een bespreking zal zijn tussen dignitarissen van de getroffen dorpen en de burgervader. Walden is niet te spreken over het feit dat de overheid niet tijdig de vuilophaaldienst betaald. Hij pleit voor ruimte tot samenwerking tussen lokale ondernemers en het commissariaat bij vuilophaal.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDc Mendelzoon van Brokopondo wil deze week vuil ophalen in zijn district