maandag 26 februari 2024
25 C
Paramaribo
5.6 C
Amsterdam
5
(1)

Dc Linga: “Suriname gaat door diep dal en bevolking heeft het zwaar”

lees ook ...

USAID biedt kansen voor duurzame energie in Caribisch Gebied...

Het Directoraat Technologische Innovatie (DTI) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft op dinsdag 20 februari 2024 een informatiesessie georgan...

Districtscommissaris (dc) Erwin Linga van het bestuursressort Boven-Coppename in het district Sipaliwini, vindt dat nationaal gevoel bij de herdenking en viering van Srefidensi nationaal aangewakkerd dient te worden. Dit zegt hij in zijn Srefidensi-boodschap in verband met 47 jaar staatkundige onafhankelijkheid.

“We zijn als jonge natie door vele turbulente perioden heen gegaan. Ons land gaat momenteel door een diep dal en grote delen van de bevolking hebben het bijzonder zwaar.”

Hij merkt op dat de inkomsten van het land momenteel beperkt zijn. Door gebrek aan geld is het voor verschillende actoren haast onmogelijk om werkzaamheden optimaal uit te voeren. Ook voor de dc’s zijn in de huidige omstandigheden de mogelijkheden beperkt. Toch zetten zij zich dagelijks in voor het welzijn van burgers in het verzorgingsgebied.

De burgervader geeft aan dat bij Srefidensi het belangrijk is, landelijk naar elkaar toe te komen. “Wij moeten omkijken naar elkaar en elkaar ondersteunen. Dorpsbewoners in het verzorgingsgebied hebben het enorm zwaar. De mogelijkheden voor bewoners van onder andere Donderskamp, Corneliskondre en Witagron zijn beperkt. Maar het zijn volwaardige burgers van ons land en zij dragen ook bij tot wat wij als Suriname ervaren,” zegt de burgervader.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDc Linga: "Suriname gaat door diep dal en bevolking heeft het zwaar”