donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
0
(0)

DC Brokopondo praat met minister EZ over Brokopondo

lees ook ...

Wereldpoezie dag 21 maart en een gedicht

Gisteren 21 maart was het 'Wereld Poëziedag'. Een dag die 1999 is ingesteld door de UNESCO met als doelstelling het lezen, schrijven en publiceren van poëzie te bevorderen en de taalkundige verscheid...

Districtscommissaris(DC) Ludwig Mendelzoon van het district Brokopondo heeft op 02 februari jongstleden, met een delegatie, minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) bezocht.

Tijdens de meeting zijn de uitdagingen en mogelijkheden van het district Brokopondo besproken. De focus van DC Mendelzoon voor Brokopondo, ligt op het gebied van ondernemerschap. De burgervader gaf aan dat het district kampt met capaciteitsuitdagingen.

Het commissariaat is daarom van plan om met het ministerie van EZ samen te werken. Ook worden mogelijkheden bekeken om gezamenlijke missies uit te voeren op het gebied van ordening en prijscontrole. De DC kijkt uit naar het intensiveren van de relatie met het ministerie.

Minister Rishma Kuldipsingh stelde het bezoek van de DC van Brokopondo op prijs. Op de agenda van het ministerie stonden reeds de bezoeken aan de verschillende districten ter oriëntatie gepland. Naar aanleiding van de consultatie gesprekken met de dependances van de verschillende districten zijn de bezoeken in kaart gebracht.

Gezien één van de beleidsdoelen van het ministerie het stimuleren van ondernemerschap is, worden ook die mogelijkheden bekeken voor Brokopondo. Dit jaar ligt de focus ook op de promotie van vrouwelijke ondernemers om zelfredzaamheid onder die doelgroep te stimuleren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDC Brokopondo praat met minister EZ over Brokopondo