maandag 15 juli 2024
33 C
Paramaribo
20.8 C
Amsterdam
0
(0)

DC Brokopondo praat met minister EZ over Brokopondo

lees ook ...

Zware gewapende beroving in Villa Brazil

In het binnenland, in de omgeving van Villa Brazil, zijn zware berovingen gepleegd. De rovers die zwaargewapend waren hebben een hoeveelheid aan ruw goud buitgemaakt. Goudzoekers in het gebied zijn...

Districtscommissaris(DC) Ludwig Mendelzoon van het district Brokopondo heeft op 02 februari jongstleden, met een delegatie, minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) bezocht.

Tijdens de meeting zijn de uitdagingen en mogelijkheden van het district Brokopondo besproken. De focus van DC Mendelzoon voor Brokopondo, ligt op het gebied van ondernemerschap. De burgervader gaf aan dat het district kampt met capaciteitsuitdagingen.

Het commissariaat is daarom van plan om met het ministerie van EZ samen te werken. Ook worden mogelijkheden bekeken om gezamenlijke missies uit te voeren op het gebied van ordening en prijscontrole. De DC kijkt uit naar het intensiveren van de relatie met het ministerie.

Minister Rishma Kuldipsingh stelde het bezoek van de DC van Brokopondo op prijs. Op de agenda van het ministerie stonden reeds de bezoeken aan de verschillende districten ter oriëntatie gepland. Naar aanleiding van de consultatie gesprekken met de dependances van de verschillende districten zijn de bezoeken in kaart gebracht.

Gezien één van de beleidsdoelen van het ministerie het stimuleren van ondernemerschap is, worden ook die mogelijkheden bekeken voor Brokopondo. Dit jaar ligt de focus ook op de promotie van vrouwelijke ondernemers om zelfredzaamheid onder die doelgroep te stimuleren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDC Brokopondo praat met minister EZ over Brokopondo