donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
0
(0)

Dc Bhola zal overleg voeren met trekkers protestactie 24 maart

lees ook ...

Overheid voorkomt wegtrekken zorgpersoneel

Overheidsziekenhuizen melden reeds enige tijd het vertrekken van vooral gespecialiseerde zorgmedewerkers naar het buitenland, de zogeheten brain drain. Deze trek naar het buitenland heeft zodanige vor...

Districtscommissaris (dc) Ricardo Bhola van Paramaribo-Noordoost heeft aangekondigd dat hij de trekkers van de voorgenomen acties op 24 maart in Paramaribo heeft uitgenodigd voor een overlegmoment. Verschillende bekende namen zoals Siebrano Pique, Marge Getrouw, Jeanine Jurel, Maisha Neus, Martin Atencio, Rendall Feller, de Organic Movement en Na Wi Sranan zijn uitgenodigd om deel te nemen aan dit overleg.

Het doel van dit overleg is om in een gemoedelijke sfeer zaken met betrekking tot de openbare orde en veiligheid te bespreken. De burgervader benadrukte dat het recht op vrije meningsuiting en tot vreedzame actievoering verankerd ligt in de grondwet van Suriname en dat deze rechten heilig zijn.

Hij wees erop dat artikel 21 van de grondwet het recht van vreedzame betoging erkent, maar dat de uitoefening van dit recht in het belang van de openbare orde, veiligheid, gezondheid en goede zeden bij wet aan regel en beperking kan worden onderworpen.

Om ervoor te zorgen dat de geplande acties op een ordelijke en veilige manier verlopen, nodigt dc Bhola de trekkers uit voor een overlegmoment op het commissariaat, waarbij ook een delegatie van het Korps Politie Suriname aanwezig zal zijn. De burgervader benadrukte dat de autoriteiten alle stappen zullen ondernemen om de acties in goede banen te leiden en de veiligheid van alle Surinamers te blijven garanderen.

Het overleg staat gepland voor 20 maart en de bedoeling is om informatie met elkaar te delen en vooral ook inzichten met elkaar te delen. De districtscommissaris hoopt dat het overleg bijdraagt aan een veilige en vreedzame verloop van de geplande acties op 24 maart.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDc Bhola zal overleg voeren met trekkers protestactie 24 maart