Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Dc Bhola weerspreekt ongefundeerde beschuldiging

Geplaatst

op

Dc Bhola 768x510

Er wordt door personen in de samenleving gesuggereerd dat de districtscommissaris (dc) van Paramaribo-Noordoost Ricardo Bhola,  vergunningen heeft verstrekt voor het houden van openbare vermakelijkheden.

De burgervader geeft aan dat het tegendeel waar is. Reeds verstrekte vergunningen in het verleden met een geldigheidsduur van drie jaar voor het houden van openbare vermakelijkheden, zijn nu juist on hold gezet, vanwege de COVID-19-situatie in Suriname.

De  protocollen en regels die in verband met de corona crisis zijn ingesteld worden strikt  nageleefd. Indien er personen zijn die  interesse hebben voor het organiseren van een openbare vermakelijkheid, dienen die zich persoonlijk bij de balie van het districtscommissariaat van Paramaribo-Noordoost aan te melden om hun verzoekschrift in te dienen, aldus de dc.

De districtscommissaris evalueert  elk verzoekschrift individueel en geeft wel of geen vergunning,  na onderzoek en afhangend van het ingekomen Politie Advies van de Regio Politie Commandant. De commissaris wil met deze informatie alle ruis wegnemen  die er  met betrekking tot het geven van vergunningen bestaat.

De samenleving mag zich wenden tot het Quick Response Team (QRT)  via het nummer 105 als zij denkt dat er onrechtmatig wordt gefeest. Dit team beschikt over alle dossiers van openbare vermakelijkheden waarvoor de dc vergunning heeft verleend.  –  culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Suriname

22- jarige Jongeman verdronken in kreek

Geplaatst

op

Kaarsje

De politie van Brownsweg kreeg gisteren omstreeks 18.40 uur de melding dat gouddelvers het ontzielde lichaam van een manspersoon hadden aangetroffen in een kreek in het dorp Waki Basoe. De politie begaf zich voor onderzoek naar de locatie waar het bleek te gaan om het lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie. De arts die was ingeschakeld, stelde de dood door verdrinking vast.

Volgens verklaring van de andere gouddelvers ging Marvin tussen 15.00 uur en 16.00 uur naar de kreek om zijn vaat af te wassen. Toen hij volgens zeggen van de overige gouddelvers te lang wegbleef, gingen zij op zoek naar Marvin. De collega’s zagen zijn keukengerei en een muts in het water drijven, maar Marvin was nergens te bespeuren. Zij stelden direct een zoekactie in en vonden kort daarna zijn levenloos lichaam in het water.

Het vermoeden bestaat dat Marvin tijdens de afwas is uitgegleden en in het water terecht kwam met het noodlottige gevolg. Het ontzielde lichaam van Marvin werd na afstemming met het Openbaar Ministerie afgestaan aan de nabestaanden.- culturu.com

Lees verder

Suriname

Link registratie voor Bonus ‘hosselaars’ nog niet bekend

Geplaatst

op

De Srefidensi-bonus van de landsdienaren is vandaag door de regering gestort. Ook de AOV’ers hebben de bonus vandaag ontvangen en hebben ook de verhoging van de AOV van SRD 525 naar SRD 750 gekregen. Ook de gepensioneerden krijgen de Srefidensi-bonus.

Werkgevers in de private sector mogen aan hun werknemers met een maandsalaris tot SRD 12.500, voor de maanden november en december 2020 een extra bedrag van maximaal SRD 300 als onderdeel van het samenhangend pakket van maatregelen belastingvrij uitkeren. De Srefidensi- en owru yari bonus geldt voor werknemers met een jaarlijkse bruto bezoldiging tot maximaal SRD 150.000.

Voor personen die in geen van bovengenoemde groepen vallen zou er een link worden gegeven op de Facebookpage van het ministerie van Financien en Planning om zich te registreren voor de bonus. Tot op heden 23 november is er geen link te bespeuren. De laatste bekendmaking op de FB page van het ministerie dateert van 19 november. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen